Magazin Buka na svom Jutjub kanalu objavio je video "Hejt, SLOVEni, još ste živi?", a video je sastavni deo kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih meseci. Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina, a glavne uloge igraju Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan.

- Nit vodilja kampanje je pozdrav "Hej, Sloveni", koji smo prekrstili u "HEJT, SLOVEni", jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i "dobar dan". Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati - kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

- Svedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu - rekli su iz Burke.

- Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke - upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

- Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati - kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović. U videu možete da pogledate spot za kampanju: