Američka poslovna žena - tako mediji nazivaju Ivanku Tramp. Reč je o ćerki bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. Njena majka je Trampova prva supruga, Ivana Tramp, odnosno devojački Zelníčková s kojom je bio u braku od 1977. do 1992. godine. Par zajedno ima troje dece, jer uz Ivanku, tu su i sinovi Don i Erik. Bivša čehoslovačka manekenka ukupno se udavala četiri puta, a pre Donalda bila je u braku od 1971. do 1973. godine.

Donald je za vreme braka imao brojne afere, a šokirao je i izjavama na račun svoje ćerke Ivanke koja ne skriva bliskost s ocem.

Ipak, kada je izjavio "kako bi se definitivno zabavljao s njom da mu nije ćerka", krenule su priče da tu možda postoji nešto više. Takođe, tu su brojne fotografije na kojima je Tramp neprimereno dodiruje i koje sežu u daleku prošlost, a s time nije prestao ni kada je postao predsednik SAD-a.

donald tramp i ivanka tramp
DC / Backgrid UK / Profimedia 

Lista je počela s fotografijom obavljenom u Vanity Fairu 1996. godine na kojoj mu Ivanka sedi u krilu dok nežno dira obraz dok sede na spomeniku dva papagaja koja su u ljubavnom zanosu.

"Da nisam njen otac..."

Zatim je Trump izjavio kako njegova ćerka ima "najbolje telo" i kako je "jako seksi", a u čudu je ostavio i kontroverznog voditelja Havarda Sterna kada ju je opisao kao "bujnu". Međutim, ni tu nije stao.

"Da nisam u srećnom braku i znate, njen otac...", izjavio je Tramp 2005. godine za poznati časopis Rolling Stone, a 2016. godine, osim što ju je pipao po bokovima na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, dr. Ozu je priznao kako je "ljubi kad god može".

ivanka i donald tramp
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Ivanka se na to sve smeje, pa su se mnogi pitali je li joj zaista takvo ponašanje u redu ili samo dobro skriva neprijatnost. Bilo kako bilo, Ivanka je od 2009. godine u srećnom braku s Džeradom Kušnerom s kojim ima troje dece.

donald tramp i ivanka tramp
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Par je počeo da se zabavlja 2005. godine kada su se upoznali preko zajedničkih prijatelja, a Džerea je trgovac nekretninama koji dolazi iz poznate i bogate jevrejske porodice zbog koje su 2008. godine raskinuli, jer Ivanka nije Jevrejka. Ipak, kad je to postala, 2009. godine par je izgovorio sudbonosno "da".

Zanimljivo, brat Ivankinog supruga je Džošua Kšner, suprug poznatog modela Karli Klos koju porodica Kšner, nije želela da prihvati ni nakon venčanja. Stalno su je upoređivala s "obrazovanom i uglednom Ivankom", a često su ju otvoreno vređali i izostavljali sa porodičnih okupljanja, međutim ljubav je pobedila.

Karli je i sama progovorila o tome za britanski "Vogue", istakavši da je bilo zaista teško ući u porodicu Kušner, a da je posebna prepreka činjenica što su ona i Džošua demokrate, dok s druge strane - Ivanka i Džared rade u Trampovom kabinetu.

krali klos
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Ipak, odlučujem da se fokusiram na vrednosti koje delim sa svojim mužem. To su iste liberalne vrednosti u koje sam verovala od malena i koja su me vodila tokom celog života", istakla je u julu 2019.

Uprkos svemu Karli i Džošua izborili su se za svoju ljubav, a neposredno uoči veridbe manekenka je ipak prešla na judaizam, čime je donekle ublažila netrpeljivost porodice Kušner. Njih dvoje danas uživaju u ljubavi, a njihova porodica je nedavno postala bogatija za jednog člana.