Predsednik Amerike Donald Tramp juče je na Tviteru objavio da su on i njegova supruga Melanija pozitivni na kovid 19. Trenutno su u izolaciji i preguraće to zajedno, kaže on. Međutim, cela ta situacija ne bi bila toliko neobična da do pre samo nekoliko dana isti taj čovek nije pričao kako je korona virus obmana demokrata. Štaviše, na jednom duelu ismevao je protivkandidata Džoa Bajdena zbog toga što se pridržava mera. 

Zbog ovako radikalnog stava, na vest o tome da je pozitivan odreagovale su mnoge javne ličnosti. Neki su bili blaži, a neki baš i ne tako blagi prema predsedniku. Na primer, glumica Sofija Buš je napisala: "Je li to još uvek "obmana demokrata? Hoćeš li se i dalje rugati ljudima koji nose masku? Da li ti je sada žao što si mesecima lagao američki narod? Pitam jer podrazumevam da ćeš dobiti najbolju raspoloživu medicinsku brigu državnog zdravstva koje postoji zahvaljujući poreskim obveznicima. Nadam se da ćeš se oporaviti, ali duguješ nam odgovore."

Mark Hamil, legendarni Luk Skajvoker iz "Ratova zvezda", bio je nešto blaži: "Ako ima išta pozitivno u njegovom pozitivnom testu to je što će sada njegovi sledbenici preispitati svoje mišljenje. Ako će sada da prihvate izolaciju, fizičku distancu i obavezne maske, pobedićemo virus onako kako je to trebalo da uradimo još na samom početku."

Glumica Padma Lakšmi izbacila je nekoliko tvitova, prvo se pitajući kako je moguće da se zarazio obmanom demokrata, a potom direktno citirajući njegovo izrugivanje Bajdenu zbog nošenja maske: "Ja ne nosim maske kao on. Uvek kad ga vidite, on ima masku. - dva dana kasnije: Melanija i ja smo pozitivni na kovid."

"Oni će imati svu raspoloživu brigu i dostignuća koji postoje. Samo se nadam da posle neću morati da slušam kako je to 'samo malo teži grip'," napisala je Patriša Arket.

Ališa Milano, koja i sama ima kovid, iako je poznata po oštrim kritikama Donalda Trampa u svim situacijama, ovoga puta poslala je neočekivanu poruku: "Kao neko ko je preležao kovid i još uvek pati od njegovih posledica, mogu samo da kažem da ovaj virus ne mogu da poželim čak ni najgorem neprijatelju. Molim vas, nosite masku."

Stendap komičarka Vitni Kamings, naravno, odmah je napravila vic: "Naravno da nije znao da ima kovid. On ni pre toga nije imao ukusa."