Ovo nije prvi put da je zvezda Donalda Trampa na bulevaru slavnih vandalizovana. Zapravo, moglo bi se reći da je postala stalni kanal kojim pojedinci šalju poruke šta misle o sistemu u kom žive. Ipak, ovoga puta cela stvar je otišla za korak dalje.

U petak uveče Trampovu zvezdu je krampom razlupao čovek koji je nosio masku Neverovatnog Halka, Marvelovog junaka koji predstavlja ljudski gnev. Kada ne može da podnese nepravdu, nežnjikavom doktoru Brusu Beneru puls skače, a onda se pretvara u tri metra visoko i enormno mišićavo i snažno zeleno stvorenje koje sebe naziva Halk, i lomi sve oko sebe. Izgleda da Bener više nije mogao da podnese Trampa.

Trampova zvezda ima dug istorijat skrnavljenja. Prvi akt bio je više umetnički nego vandalski: jedan latino umetnik podigao je oko zvezde dvadesetak centimetara visok betonski zid sa bodljikavom žicom. Povod je bio Trampova kampanja za sprečavanje ulazak izbeglica - kad je na južnoj granici Sjedinjenih država podigao prave srednjovekovne zidine.

Više se i ne zna broj reparacija koji je ova zvezda doživela
Profimedia Više se i ne zna broj reparacija koji je ova zvezda doživela

Nakon toga je bilo mokrenja na zvezdu, pa i prefarbavanja, a letos je jedan čovek, tvrdeći da u svojoj porodici ima četiri žene koje su žrtve zlostavljanja, temeljno prekopao zvezdu putarskim alatom, izvadio njen centralni deo i ponudio ga na aukciji na Ibeju, da bi novac koji je dobio dao žrtvama zlostavljanja. Njegovo obrazloženje bilo je to da ne može da podnese da ima predsednika koji štiti seksizam.

Za razliku od njega, Halk u petak ništa nije objašnjavao. Uostalom, kad je iko video Halka da objašnjava.