Među potpisnicima i aktivistima ove akcije su slavne dizajnerke Stela Mekartni i Vivijan Vestvud, a ako im plan uspe, iz prodavnica u čitavoj državi 'nestalo' bi sve što je od pravog krzna.

Neki od vodećih britanskih dizajnera napisali su pismo premijeru Borisu Džonsonu u kojem traže zabranu pravog krzna u čitavoj državi.

- Krznu nije mesto u društvu koje se saoseća s drugima te je danas ono suvišno i neoprostivo. Osim toga, korišćenje pravog krzna je nemoralno i okrutno, komentarisala je Stela Mekartni, piše "Guardian".

U pismu se ističe kako je cilj da dizajneri više 'ne učestvuje u patnji izazvanoj trgovinom pravim krznom'.

Inače, Stela već godinama radi bez pravog krzna, a osim nje, dizajnerka aktivistkinja je i Vivijan Vestvud.

Potpisnici u pismu ističu kako proizvodnja pravoga krzna nije u skladu s etičkim načelima većine britanskih dizajnera.

Izveštaj kompanije "Humane Society International", koja je ujedno potpisala pismo namenjeno premijeru, tri četvrtine Britanaca podržalo bi zabranu trgovine pravim krznom na području čitave države.

- Čudi me kad dizajner i dalje radi s pravim krznom, iako danas imamo toliko dobrih alternativa, izjavila je dizajnerka Hana Vilend, jedna od članica ove akcije.

Velika Britanija bila je prva zemlja u Evropi koja je zakonom zabranila uzgoj pravoga krzna za potrebe modne industrije, još 2000. godine, kad je premijer bio Toni Bler.

U međuvremenu su od pravoga krzna odustali brendovi poput Barbarija, Viktorije Bekam, Vivijan Vestvud i Stele Mekartni.