U braku Čarlsa i princeze Dajane ništa nije ostalo misterija, iako nikada bez filtera priča nije ispričana javno, mnogo detalja koji su dospeli u javnost od raznih izvora, i ćutanje aktera je bilo dovoljno da situacija svima bude jasna. Iako postoji puno suprotnih informacija, jedna stvar je sigurna - Čarls nije negovao ljubav prema Dajani, što je rezultiralo nesrećnim brakon punim sukoba.

"Sukob je neizbežan"

Oboje su bili toliko nezadovoljni da je njihovo obezbeđenje često strahovalo od fizičkih obračuna među njima. Svedočenje jednog telohranitelja u knjizi "The King: The Life of Charles III" iz 2022. godine otkriva da su svađe bile toliko intenzivne da je nasilje izgledalo kao neizbežno.

Intimni odnosi princeze Dajane i Čarlsa zvuče jezivo
Photonews Scotland / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Policajci zaduženi za zaštitu članova kraljevske porodice bili su duboko zabrinuti da bi u žaru besa neko od njih dvoje mogao da iskoristi silno oružje u kući za samoubistvo, ubistvo ili oboje", piše Kristofer Andersen, autor pomenute knjige.

Knjiga se dotakla i seksualnog života Dajane i Čarlsa, koji zapravo nije ni postojao tokom velikog dela njihovog braka. Opisana je jedna specifična situacija u kojoj princeza "bukvalno juri svog muža niz hodnike, uz stepenice i od sobe do sobe" u Čarlsovoj seoskoj kući za odmor "Highgrove House".

Intimni odnosi princeze Dajane i Čarlsa zvuče jezivo
solo syndication / dmg media / Profimedia 

"Zašto nećeš da spavaš sa mnom", pitala je lejdi Di svog muža koji je posle rođenja princa Harija, 1984. godine, "jednostrano prekinuo njihovu seksualnu povezanost", navodi se u knjizi. Čarlsov sarkastičan odgovor bio je: "Ne znam, draga. Mislim da sam gej".

"Naš intimni život bio je veoma, veoma čudan"

Iz više izvora potvrđeno je da su Čarls i Dajana prestali da imaju seks kada se Hari rodio, ali sama princeza je istakla da su ipak u potpunosti prestali da ga upražnjavaju kada je njihov mlađi sin imao osam godina. Otvoreno je progovorila o njihovom seksualnom životu u snimcima koje je napravio Piter Setelen, njen profesor dikcije, između 1992. i 1993. godine. Snimci su 2004. pretvoreni u dokumentarac "Diana: In Her Own Words".

Princeza Dajana I princ Carls
PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia 

Ona je intimne odnose sa svojim surpugom opisala kao "veoma čudne".

"Pa, bilo je seksa. Da, bilo ga je. Jeste. Ali bilo je čudno, veoma čudno. Ali ga je bilo i to sve do pre sedam ili šest godina. Pre sedam, jer je Hari tada imao osam", ispričala je Dajana.

Dajan i Carls
Kip Rano / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Princeza je priznala da je u periodu dok su upražnjavali odnose, Čarls iste želeo samo jedniom u nekoliko nedeljno. "Insinkt mi je to govorio, da je naš odnos bio tako čudan. To se dešavalo jednom u tri nedelje i stalno sam razmišljala o tome. A onda sam shvatila otkud taj obrazac, pre nego što smo se venčali on se viđao sa svojom ljubavnicom jednom u tri nedelje", zaključila je.

Intimni odnosi princeze Dajane i Čarlsa zvuče jezivo
Profimedia 

Podsetimo, par se razdvojio 1992, a zavnično su se razveli 1996. godine. Samo godinu dana kasnije, princeza Dajana je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći.

Bonus video

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU! kurir televizija

Izvor: Wanted A.N.