Iako je prošlo 26 godina od njene smrti, svet nikada nije želeo da zaboravi omiljenu princezu - Dajanu. I dan-danas jedna je od najpopularnijih članica kraljevske porodice, a javnost na sve moguće načine pokušava da održi priču o "princezi iz naroda" živom.

Dajana je bila i ostala omiljena princeza.
Profimedia 

I dok čak i danas retko ko ne zna ko je ledi Di, a ne u vreme kada je princeza bila živa, ipak su postojali neki koji su ne samo živeli u neznanju, već je i ponizili nemajući pojma ko je ispred njih. No, čak i tada, Dajana je pokazala da je velika osoba i da prašta pa čak i onima koji su se debelo ogrešili o nju.

Dajana je imala neprijatnu situaciju na početku veze sa Čarlsom.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Poznato je da je lepa princeza do ušiju bila zaljubljena u Čarlsa. Kada ju je pitao da se uda za njega, njenoj sreći nije bilo kraja. Ipak, trebalo je i zvanično objaviti veridbu što je bio deo kraljevskog protokola, a to je značilo da je Dajana hitno morala da nađe i haljinu za ovaj događaj. 

Dajana je bila u potrazi za savršenom toaletom za veridbu.
Royalty / Rainbird / Profimedia 

Međutim, umesto da joj potraga za savršenom toaletom koja će postati deo istorije, bude "med i mleko", veoma brzo pretvorila se u užas samo zbog poteza jedne osobe. 

Pre svega, jasno je da za ovaj događaj Dajana ne može da izabere bilo koju haljinu, te se zaputila u jedan od najeminentnijih butika "Belleville" u kojem su se tada oblačile aristokrate i creme de la creme Holivuda. 

Međutim, Dajana se u butku pojavila skromno obučena, kakva je i bila, zbog čega je glavni menadžer navodno nije prepoznao. Međutim, ništa to ne bi bilo toliko strašno da je nije "posavetovao" da pogleda haljine u "jeftinijoj radnji", aludirajući na to da verovatno ne može sebi da priušti skupe tolaete.

- Možete da zamislite kako su se Belinda Belvile i David Sasun osećali kad su shvatili da je buduća princeza od Valesa odbijena - rekao je kustos Matju Storej za People.

Dajana se nije naljutila, ali se osetila poniženo. Čarls je tada poludeo gotovo da su doneli odluku da Dajana nikad više ne uđe ni u jedan butik koji poseduju slavni dizajneri. 

Ipak, princeza je bila mekog srca i ipak se vratila u prodavnicu Belinde Belvile. Ovog puta dočekali su je otvorenih ruku, i tada je nastao čuveni komplet boje breskve koji je kreiran samo za nju. 

Taj komplet je i nosila na medenom mesecu sa Čarlsom, a koliko joj se svideo najbolje govori to što ga je kasnije nosila u nekoliko drugih prilika, uključujući i turneju po Australiji 1983. godine.

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!