Poznato je da je pokojna princeza Dajana prošla pakao u braku sa Čarlsom. Iako ga je ludo volela, ljubav nije bila uzajamna, zbog čega je i kasnije i sama sreću tražila sa drugim muškarcima. 

Najtužnije od svega je to što je omiljena princeza izdaju doživela još na samom venčanju. Podsetimo, godinama kasnije saznalo se da su Čarls i Kamila noć pred "svadbu veka" proveli u suzama. Dajana je to znala, a kasnije je, kako je sama priznala, čak i tražila pogledom Kamilu među ljudima u kapeli, i videla ju je. 

Princeza Dajana bila je u nesrećnom braku.
Anwar Hussein / PA Images / Profimedia 

- Naravno, znala sam da je bila tu. Tražila sam je pogledom. Dok sam hodala ka oltaru, spazila sam Kamilu sa svetlosivim šeširom s velom. Videla sam sve, njenog sina Toma kako stoji na stolici. Do danas, znate, imam to živo sećanje - prčala je Dajana 1991. godine.

Samo par redova od nje, u potpuno belom kompletu sedela je najpoznatija ljubavnica, i gledala u Dajanu koja je išla do oltara. Kamilin suprug je, inače, kao komandant konjičkog puka, imao ulogu u organizaciji ovog posebnog dana: nadgledao je pratnju Čarlsove i Dajanine kočije kroz London, pa se tako i ona sama našla na venčanju veka. Za poznavaoce prilika je pomalo iznenađujuće to koliko je "dobro mesto" Kamila dobila, budući da je sedela svega nekoliko redova iza Dajanine rođene sestre. 

Međutim, ako ste mislili da je to najgore što se desilo na venčanju, varate se. Čarls je uradio, prema mišljenju mnogih, nedopustivu stvar u trenutku kada je govorio "da". 

Kako se i videlo na nekim snimcima sa venčanja koji su kružili mrežama, današnji kralj, a nekadašnji princ sve vreme je gledao u Kamilu, čak i kada je oženio Dajanu i krenuo sa njom prema izlazu iz katedrale.

Korisnici na društvenim mrežama komentarisali su ovaj sraman potez. "Zamislite Dajanin izraz lica kada je videla Kamilu u belom na svom venčanju?", "Jadna Dajana, nikada nije imala šanse za sreću", "Kamila ne preza ni od čega", "on je 'ladno rekao DA dok je gledao u Kamilu", "Zamisli da se ljubavnica tvog muža pojavi na venčanju i to kao da se ona udaje?", "Nikada mi neće biti jasno zbog čega je Čarls izabrao Kamilu pre Dajane?", samo su neki od komentara na sporni snimak koji kruži mrežama.

Inače, i sama Dajana je govorila o tome kakve muke je proživljavala pre venčanja, a brojni detalji svedoče o tome kako se osećala tada kada je izgovarala sudbonosno "da".

- Dva dana pre imali smo generalnu probu i bila su upaljena sva svetla u katedrali Svetog Pavla. Tek tad sam shvatila kako će izgledati taj dan i počela sam da ridam. Kamila mi je bila u glavi čitavo vreme - pričala je velška princeza.

Kamila Parker Bouls sve vreme je bila u mislima devojci koja je postajala princeza i udavala se tog dana. Nije mogla da prestane da misli na to da njen budući suprug zapravo voli tu ženu.

- Pokušavala sam da budem zrela, ali nisam mogla da prestanem da mislim na njegovu aferu sa Kamilom. Nisam imala sa kim da pričam. Veče pre venčanja imala sam strahovit napad bulimije. Jela sam sve na šta sam naišla u kući gde sam spavala sa sestrom. I sve sam povratila - ispričala je voljena princeza svojevremeno.

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!