Ljubavni život ledi Dajane i dan-danas, čak i 26 godina nakon njene smrti, ne prestaje da interesuje javnost. Poznato je da omiljena princeza nije bila srećna u braku sa Čarlsom, pogotovo od kako je saznala da je sve vreme vara sa Kamilom. 

Dajana nije bila u srećnom braku.
CNP / ddp USA / Profimedia 

Kamila je čak i na dan njenog venčanja došla na svečanost u belom, što nije promaklo kamerama, a Dajana je kasnije priznala da ju je tražila pogledom, iako ju je Čarls uveravao u suprotno i govorio da samo nju voli. 

Kamila je na Dajanino venčanje došla u belom.
- / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Nažalost, Dajanin život sa budućim kraljem veoma brzo se pretvorila u agoniju. Bila je nesrećna i usamljena, a o svojoj boli retko kome je mogla da priča. Kraljica joj je praktično okrenula leđa, kao i najbolja prijateljica Sara Ferguson, ali daleko od toga da je Dajana bila sama. 

Dajana i Sara Ferguson bile su dobre prijateljice.
Phil O'Brien / PA Images / Profimedia 

Iznenađujuće, jedan od onih koji joj se uvek našao bio je niko drugi do Čarlsov najmlađi brat Edvard.

Naime, izvori bliski kraljevskoj porodici u to vreme posvedočili su da je Edvard bio do ušiju zaljubljen u Dajanu. Saosećao je sa njom, bio opčinjen njenim likom... ali je znao da među njima nikada neće biti ičega. 

Zbog toga se odlučio za drugačiji pristup, i odlučio da joj bude najbolji prijatelj ako već ne može da joj greje postelju, a da u pričama da je zaljubljen u princezu ima istine bilo je jasno kada je oženio lepu Sofi Rajs Džons koja je bila slika i prilika Dajane.

Oboje su bili veoma bliski sa omiljenom pricezom, čak i nakon njenog razvoda.

Međutim, da stvari nisu načisto bilo je jasno i na dan njene sahrane, kada se Edvardova supruga nije pojavila, upravo zato što je izgledala kao Dajana u mlađim danima jer bi to bilo preteško za javnost. 

Kraljevska porodica ove priče nikad nije komentarisala, te će ostati misterija da li je zaista Edvard bio ludo zaljubljen u Dajanu, iako mu pojedini "dokazi" ne idu na ruku.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!