Serija "Kruna" podigla je ogromnu prašinu u javnosti kada se saznalo da su rekreirali i scenu pogibije nikad prežaljene princeze Dajane, i to u detalj. Međutim, čini se da je nova sezona koja će krenuti sa emitovanjem za 9 dana dodatno podgrejati strasti jer će se u jednoj epizodi emitovati i čuveni razgovor između tada princa Čarlsa i njegove ljubavnice Kamile.

Ono što je neverovatno je da je Dajana svojevremeno slušala svog supruga dok izjavljuje ljubav drugoj ženi, a jedino što je prokomentarisala na sve bilo je da je sve to "tako bolesno".

ledi Dajana čula je razgovor između supruga i njegove ljubavnice.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Sada će se zloglasni razgovor ponovo emitovati, a dvor, očekivano, nije oduševljen jer je "curenje" snimka bilo jedan od najvećih skandala u modernoj britanskoj istoriji. 

Davne 1993. godine razgovor je pušten u etar, a sve je slučajno otkrio radio amater koji je naišao na razgovor Čarlsa i Kamile dok je menjao kanale. Snimak koji traje šest minuta i transkript prodati su tabloidu "Esquire".

čarls je bio u tajnoj aferi sa kamilom parker
Royal family / Alamy / Alamy / Profimedia 

Kada se dogodio bizaran razgovor, kako ga mnogi opisuju, i Kamila je bila u braku. Sve se dogodilo 1989. a četiri godine kasnije javnost je saznala lascivne detalje.

Razgovor se ovako odvijao:

Čarls:O, Bože. Želim da živim u tvojim pantalonama ili tako nešto. Bilo bi mnogo lakše!

Kamila:U šta ćeš se pretvoriti, u gaćice? (Oboje se smeju). Oh, vratićeš se kao gaćice.

Čarls: Ili, ne daj Bože, tampon. Takve sam ja sreće!

Kamila:Ti si potpuni idiot! Oh, kakva divna ideja.

Zbog ove druge Čarlsove rečenice, skandal je nazvan "tampongate". Tadašnji princ od Velsa "poludeo" je kada je saznao da je sve procurelo u javnost. Ljudi iz visokih društvenih i političkih krugova počeli su da sumnjaju u njegovu sposobnost da jednog dana postane kralj.

Karikaturisti su ga ismevali, a završio je čak i u jednom crtanom filmu, gde je prikazan kako bezobrazno razgovara sa biljkama. Dajana se kikotala od smeha dok je to gledala, piše "Daily Mail".

Princa Čarlsa svi su ismevali zbog onoga što je pričao Dajani.
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia 

Nakon skandala, Dajanin bivši telohranitelj Ken Vorf rekao je 2017. da je uživala u sramoti svog muža, dok je razgovor bio na naslovnicama širom sveta. Dajaninu reakciju bivši policajac opisao je u svojoj knjizi "Guarding Diana: Protecting The Princess Around The World" isičući da je Ledi Di bila šokirana, ali da joj je afera dala podsticaj da nastavi dalje.

"Gem, set, meč", rekla je dok je sa telohraniteljem sedela u dnevnoj sobi Kensingtonske palate a onda poručila: "Ovo je tako bolesno".

Dajana je likovala zbog Čarlsove sramote.
Profimedia 

Podsetimo, Dajan i čarls bili su zvanično u braku od 1981. do 1996. godine. Zbog svega što je skandal pokrenuo, Netfliks sada želi da ublaži svoju odluku o emitovanju razgovora, ali nema sumnje da će i mlađe generacije moći da čuju "iz prve ruke", reči koje su svojevremeno sablaznile britansku javnost.

Princu Čarlsu se ne dopada jer će snimak razgovora sa ljubavnicom ponovo ugledati svetlost dana
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!