Kraljica ove godine proslavlja 70 godina vladavine, a nedavno je obelodanila da će ipak Čarls biti taj koji će naslediti presto, iako se duže vreme šuškalo da postoji mogućnost da titula kralja ipak pripadne Vilijamu.

Elizabeta je čak "aminovala" i da vojvotkinja od Kornvala dobije zvanje konzort kraljice, kao i da na dan kruisanja nosi neprocenjiv komad nakita - krunu Elizabete "kraljice majke".

Naravno, britanska javnost nije ovu odluku dočekala sa odobravanjem. Zapravo, čini se da Kamili nikada nisu mogli da oproste vezu sa Čarlsom i smatrali su je Dajaninom nedostojnom zamenom, a kako se sve više bliži trenutak kada će morati da je, hteli to ili ne, makar zvanično, zovu kraljicom, ponovo se priča o obećanju koje je princ Vilijam dao Dajani, i to godinu dana pred njenu smrt.

Ledi Dajana ponižena je nakon razvoda od Čarlsa.
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Naime, kada su ledi Dajana i princ Čarls stavili tačku na svoj brak, majka princa Vilijama i princa Harija doživela je stravično poniženje. Naime, budući da je bila majka naslednika britanskog trona, Dajana je trebalo da ostane Njeno kraljevsko visočanstvo. Čak se i Elizabeta s tim složila, pogotovo jer je zapravo volela Dajanu, uprkos drugačijim tvrdnjama javnosti, međutim, jednoj osobi to se nije dopadalo.

Nakon razvoda od Čarlsa kraljica se složila da Dajana zadrži titulu princeze.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Iako se dugo smatralo da je Čarls za to odgovoran, sve su glasnije priče kraljevskih biografa koji tvrde da je Kamila ta koja je po svaku cenu želela njenu titulu. Nije mogla da podnese što Dajanu narod i dalje voli, i ako ništa, želela je da je ponizi barem tako što će joj uzeti titulu.

Kamila Parker nije mogla da podnese da narod i dalje voli Dajanu.
Shutterstock 

Gubitak titule značio je da bi od tok trenutka morala da se klanja bivšem suprugu i sinovima u javnosti. Njoj je to teško palo, a njen stariji sin Vilijam osetio je njenu tugu i pokušao da je uteši. Dajanin bivši batler Pol Barel kasnije je otkrio kako je mladi princ, tada četrnaestogodišnjak, težio svoju majku.

Princ Vilijam tešio je majku kada je saznao da će joj Čarls oduzeti titulu.
UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia 

- Rekla mi je da je jedne noći, kad je bila tužna zbog gubitka titule, seo pored nje, zagrlio ju je i rekao: "Ne brini, mamice. Ja ću ti je vratiti jednog dana kad postanem kralj"- prisetio se Barel. Ova situacija rasplakala je Dajanu, a samo godinu dana kasnije, lepa princeza izgubila je život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Dajana je teško podnela oduzimanje titule.
CNP / ddp USA / Profimedia 

Kako se sada navodi, princ Vilijam je više nego ikad odlučan u nameri da jednog dana majci vrati titulu koja joj je nepravedno ukinuta. Iako sa Kamilom ima dobar odnos, mnogi tvrde da ni Hari ni Vilijam nikad nisu zaista prihvatili novu izabranicu njihovog oca zbog patnje koju je pretrpela njihova majka u braku, ali i nakon toga.

uTakođe, kraljevski biografi opisali su Kamilu kao nekog ko "gazi preko mrtvih", te da čak i u ovoj situaciji, godinama nakon Dajanine smrti i dalje likuje što će ona biti kraljica, a ne nekada omiljena princeza.

Kamilu Parker kraljevski biografi opisali su kao nekoga ko "gazi preko mrtvih".
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!