Dženifer Aniston proslavila je svoj 55. rođendan, i danas slobodno može da se pohvali činjenicom da je jedna od najplaćenijih i najzaposlenijih glumica, ali i da u 6. deceniji i dalje oduševljava izgledom.

Aniston život živi punim plućima i uživa u svakom danu, što se da videti i po njenim socijalnim mrežama, te se čini da je konačno sve ono loše što joj se dešavalo u privatnom životu ostavila iza sebe. A da je bilo loših stvari - bilo je. 

Glumica je rođena u Los Anđelesu 11. februara 1969. godine, a još kao dete se sa porodicom preselila u Njujork.

Njen otac je bio glumac, ali uprkos tome, roditelji su joj kao devojčici branili da gleda televiziju. 1988. godine dobila je svoju prvu ulogu u filmu "Mac and Me", a prethodno je radila kao teleoperaterka i konobarica.

1993. godine usledila je uloga u hororu "Leprechaun", a kasnije je glumica priznala kako ju je danas sramota te uloge. A onda je došla uloga života - Rejčel Grin u "Prijateljima" i ostalo je istorija.

Serija joj je donela svetsku slavu, ali i prvog supruga, Breda Pita. Par je počeo da izlazi 1998. godine, a dve godine kasnije bili su u braku, sve dok im nije presudila fatalna Anđelina Džoli, glumica koja je poznata po bizarnim odnosima sa partnerima, pa se čak i sa bratom ljubila u usta.

Bred se u nju zaljubio na filmskom setu 2004. godine, ali oboje su insistirali kako se među njima nije dogodilo ništa dok se on nije razveo, u šta ni danas niko ne veruje.

Dženifer Aniston u vreme kad je bila sa Bredom Pitom.
FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia 

Međutim, to nije bilo najgore. Malo pre kraha braka, Dženifer je uporno pokušavala da ostane u drugom stanju. Nakon rastanka, Bred i Anđelina su javno priznali u jednom intervjuu da su se zaljubili jedno u drugo na setu, a Aniston, koja je sve vreme radila na braku sa Pitom i ujedno se teško nosila sa činjenicom da nikako ne može da zatrudni, jedna vest je posebno zabolela. Njoj je novinar preneo, kako se kasnije ispostavilo, lažnu vest, da je Anđelina trudna.

Dženifer Aniston se teško nosila sa činjenicom da su Bred i ona završili.
Shutterstock 

Razvod jeste bio finaliziran, i to samo dva meseca pre toga, ali znate kako kažu - nada poslednja umire. U trenutku kada je čula vest, Aniston se skamenila, a novinar je otkrio da je "glumica izgledala kao da joj je neko pucao direktno u srce". "Briznula je u plač i plakala u tišini nekoliko minua, ne mogaviši da zaustavi suze pre nego što je klimnula glavom, previše povređena da bi išta odgovorila", rekao je.

Dženifer Aniston nije mogla da ima decu sa Bredom.
Shuterstock 

Po pitanju toga je li poverovala u trač da su Bred i Endži sve vreme imali vanbračnu aferu, Dženifer je rekla da je svesno odlučila da veruje svom suprugu, ali je dodala: "U ovom trenutku ne bi me ništa iznenadilo, ali radije bih mu verovala". Kako su tada govorili zajednički prijatelji, Bred je želeo da otkrije šta želi od života kao samac, a Dženifer je uverio da se "ne radi o drugoj ženi". Međutim, njeno je poverenje bilo poljuljano kad su isplivale fotografije Breda kako se poput brižnog oca igra na plaži s Anđelininim sinom Medoksom u Africi krajem aprila te kobne 2005.

"Bila bih robot kada bih rekla da nije bilo trenutaka kada sam osećala bes, povređenost i sramotu. Ne znam šta se desilo. Ima mnogo toga što ne razumem, mnogo toga što neznam i nikada neću zaista saznati. Moram da mislim da sam iz nekog razloga to prizvala u svoj život. Moram tako da razmišljam jer je inače sve to neverovatno okrutno", rekla je Aniston.

Dženifer Aniston je kasnije retko govorila o braku sa Bredom.
Shutterstock 

Razumljivo je zašto je sve ovo teško palo Dženifer koja je sanjala o porodici i deci sa čovekom svog života, dok druga žena ima ono o čemu je maštala. Bred je kasnije sa Anđelinom Džoli koju su kasnije zvali "lažna svetica" (jasno zbog čega) dobio troje biološke dece, i to u vreme dok je Dženifer još uvek patila zbog kraha ljubavi.

Međutim, i brak Anđeline i Breda neslavno se završio, a par se i dalje sudi oko starateljstva nad decom. 

LJUBAVNI ŽIVOT

Od 2008. do 2009. Anistonova je bila u vezi s okorelim zavodnikom Džonom Mejerom, bila je tu i kratka veza s Vinsom Vonom i navodna avantura sa kolegom Džeraldom Batlerom, a onda je u maju 2011. godine započela romansu saDžastinom Teruom.

Dženifer Aniston imala je još jedan brak sa Džastinom Teruom.
Curtis Sabir / Splash / Profimedia 

Ipak, brak je potrajao svega dve godine, a mnogi su optuživali Džastina da je Dženifer samo iskorišćavao radi novaca i slave. Puno se pisalo i o glumičinom čudnom odnosu s majkom Nansi Dov kojoj je tek pred smrt oprostila što je 1999. napisala knjigu u kojoj je otkrila sve o problematičnom odnosu sa slavnom ćerkom.

NIJE PRIČALA S MAJKOM

Njihov odnos bio je komplikovan i težak od davnina. Zbog iste knjige Dženifer nije pozvala majku na prvo venčanje. Nansi je navodno bila stalno frustrirana i tužna zbog razvoda od supruga i Dženiferinog oca, a mama i ćerka odnose su izgladile tek 2016. godine neposredno pred Nansinu smrt od posledica moždanog udara.

"Moja majka je bila jako kritična prema meni. Sebe je smatrala savršenom, a mene osrednjom. Stalo mi je govorila kako da izgledam i da se ponašam. Ona je bila model i prezentacija na van joj je bila najvažnija, a tako je odgajala i mene. Nisam bila ono što je ona očekivala i to mi je uvek prebacivala", jednom je prilikom otkrila glumica 2018. godine.

"Borila se finansijski i pokušavala da nastavi bez muža koji više nije bio tu", zaključila je Dženifer koja je na kraju stvari postavila tako da njena majka nije znala za drugačije, jer je tako odgajana.

Pročitajte još: ZVEZDE KOJIMA JE BRAK PUKAO U UKLETOJ 7. GODINI: Marija živela raj pa usledio kraj a ONA izgubila sve zbog lažne svetice

"KARIJERA UMESTO DECE"

Glumica je često bila na meti kritika da je navodno izabrala karijeru umesto dece, o čemu je javno pričala,

"Nekada sam sve glasine shvatala veoma lični, pa i one u trudnoći, ali i sve te pretpostavke tipa: "Oh, izabrala je karijeru umesto dece". Ali, oni nemaju pojma šta se sa mnom lično dešava, ili medicinski, zašto ne mogu... mogu li uopšte da imam decu? Oni ništa ne znaju, i sve je to bilo zaista bolno, štetno i jednostavno bezobrazno", rekla je glumica.

Dženifer Aniston su optuživali da je izabrala karijeru umesto dece.
Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Podsetimo, čuvena 52-godišnjakinja je još 2016. u tekstu za "Huffington Post" obrazložila da joj ne treba potomstvo da bi bila srećna.

"Ogromna količina resursa koju mediji upravo sada troše pokušavajući da otkriju da li sam trudna ili ne (po milioniti put... ali ko to broji) ukazuje na održavanje ideje da su žene nekako nepotpune, neuspešne ili nesrećne ako nisu u braku ili nemaju decu. Moramo sami da odlučimo šta je lepo kada su u pitanju naša tela. Ta odluka je naša i samo naša. Hajde da donesemo tu odluku i za sebe i za mlade žene na ovom svetu koje nas gledaju kao primer", napisala je Dženifer.

Dženifer Aniston kaže da joj ne treba da je udata i da ima decu da bi bila žena.
Sara De Boer / INSTAR Images / Profimedia 

HILJADE I HILJADE DOLARA NA IZGLED

Dženifer Aniston važi za jednu od najzgodnijih žena u Holivudu, a iako je napunila 54 godine, njen izgled nije se mnogo promenio od onog po kome je pamtimo kao Rejčel iz kultne serije "Prijatelji".

Pre "Prijatelja" i pre slave, Dženifer je bila dosta krupnija. Čak je jednom prilikom priznala da joj je agent rekao da neće dobiti ulogu jer je bucmasta.

Kasnih 90-ih, Dženifer je krenula na Atkinsovu dijetu i postala najveća mušterija kompanije „Diet Designs“ koja radi dostavu balansiranih i zravih obroka. Kažu da i dalje uživa u ovim obrocima, a za taj luksuz nedeljno izdvaja 360 evra.

LICE – oko 7.000 evra

Večito svež izgled lice ne košta malo, i ne dobija se lako. Dženifer je isprobala gotovo svaki luksuzni tretman lica i to se na njoj i te kako vidi.

Još od 2000. godine nega njena lica je jako ozbiljna i skupa. Na početku je koristila kreme bogate alfa hidroksi kiselinama, a sada koristi laserske tretmane lica koji na nehirurški način zatežu lice.

Međutim, u poslednje vreme joj zameraju da je preterala sa intervencijama, te da više ne liči na sebe.

KOSA - oko 8.000 evra

Najbolji prijatelj Dženifer Aniston je upravo njen frizer Kris Mekmilan koji je zadužen za njenu prepoznatljivu frizuru još od 1994. godine i šišanje naplaćuje oko 500 evra.

Što se boje tiče, za nju je zadužen Majkl Kanale koji naplaćuje oko 400 evra po farbanju. I jednog i drugog frizera Dženifer posećuje na svakih šest nedelja.

NOGE – oko 44.000 evra godišnje

Dženifer je pravi fitnes fanatik. Vežba šest puta nedeljno u svojoj ogromnoj kući na Beverli Hilsu. Od toga tri treninga provodi sa trenerom Mendi Ingber, a to je košta preko 800 evra nedeljno.

Operacija nosa joj je lansirala karijeru?

Dženifer je potvrdila da je dva puta išla kod plastičara kako bi sredila nos. Prvi put pre “Prijatelja” i drugi 2008. godine baš u vreme razvoda sa Bredom Pitom i njegove prevare sa Anđelinom.

Mišljenja su podeljena, ali jedna stvar oko koje se mnogi slažu je da je Dženifer na samom početku karijere operisala nos, čime je krenuo njen nagli uspon.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Dženifer Aniston pripreme za crveni tepih Instagram/jenniferaniston

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!