Bred Pit je pobedio u poslednjoj rundi pravne bitke sa svojom bivšom suprugom Anđelinom Džoli, oko njihove francuske vinarije Šato Miraval vredne 500 miliona dolara.

Bivši bračni par kupio je vinariju pre nego što su se venčali, pri čemu je zvezda glumac imao 60 odsto akcija, a njegova žena 40. Zatim joj je poklonio 10 odsto kada su se venčali, da bi bili jednaki, odnosno 50/50.

Međutim, nakon razvoda usledio je niz problema sa vinarijom, a ponajviše kada je Anđelina prodala svoje akcije Juriju Šefleru, vlasniku Stoli vinarije, inače konkurentske firme Šato Miravala i to iza leđa bivšem suprugu koji je svojevremeno odbio kontroverznog Rusa.

Anđelina Džoli izgubila je na sudu.
North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Problem je bio i to što je kao deo njihovog brakorazvodnog postupka, Pit tvrdio da bi trebalo da zadrži 60 odsto akcija jer njen ugovor nije bio validan. Dvostruki dobitnik Oskara želeo je da zadrži kontrolu nad vinarijom, na šta se Anđelina protivila, te je za svog nekadašnjeg supruga iznela grozne tvrdnje.

Ona je sudu predala papire u kojima se podsmeva svom bivšem suprugu i ruga njegovim tvrdnjama da je "izgradio" njihov biznis sa vinom u Francuskoj, nazvavši ga holivudskim diletantom, koji je, u najboljem slučaju, "posetio vinograde da bi se divio radu francuskih radnika koji su mu zapravo izgradili biznis".

Papiri se odnose na tvrdnje, koje su prethodno izneli Pitovi advokati, da je Anđelinina odluka da proda svoj deo pretnja da uništi projekat u koji se Pit toliko uneo, nazvavši pomisao da je Pit "izgradio biznis" smešnom.

"Pit je glumac, ne vinadžija", navodi se. "On ima posla s iluzijama ne prljavštinom i grožđem."

"Tokom godina u kojima je, navodno, gradio biznis, snimao je filmove, promovisao se, putovao po svetu na premijere i prisustvovao holivudskim žurkama. Bez sumnje je on posećivao vinograde, ali da bi se divio radu francuskih radnika koji su mu zapravo biznis učinili uspešnim."

Bred Pit dobio je Anđelinu na sudu.
Shutterstock 

Takođe se navodi da se Pit ponašao kao "mrzovoljno dete", nakon što je Anđelina prodala svoj udeo vinograda 2021. godine.

Međutim, poslednji udarac Anđelini bilo je Bredovo raskrinkavanje njenih mejlova upućenih Rusu za kog je glumica tvrdila da ga ne poznaje. 

Pročitajte još: BRED RASKRINKAO ANĐELINU Otkrio TAJNE MEJLOVE nje i moćnog Rusa u kojima je poziva u njegov dvorac (a kao ne poznaju se)

Koliko su bliski Anđelina Džoli i Rus Jurij Šefler otkriveno je u mejlu koji je poslao sam biznismen, u kojem je pozvao Džoli da prenoći u njegovom škotskom zamku, tvrdi Daily Mail.

Anđelinu Džoli su skupo koštali mejlovi sa Rusom.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Šefler (56) je rekao 48-godišnjoj Anđelini Džoli da bi trebalo da dođe i poseti ga u njegovom raskošnom domu na imanju Tulčan u Škotskoj, mesecima nakon što mu je prepisala svoju polovinu vinograda koji je imala sa Pitom.

Sada je, kako piše Daily Mail, sud u Luksemburgu oduzeo Šeflerovoj kompaniji neke od deonica koje je Bred prvobitno dao Anđelini, čime je holivudska zvezda vratila vođstvo u sudskoj bici. Izvor blizak glumcu rekao je da Šefler, koji je na čelu carstva votke Stoli, "praktično nema pravo glasa" kao rezultat presude.

Izvor je dodao: "Bred se borio za svoj cilj na svakom koraku. Šefler i Anđelina očito su ga potcenili."

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Bred Pit Instagram/drjb.aesthetics

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!