Usprkos brojnim trendovima, frizura kakvu je Dženifer Aniston nosila u seriji "Prijatelji", poznata po ulozi Rejčel, i danas je u svojim najrazličitijim varijantama jedna od traženijih u frizerskim salonima.

Budući da su se trendovi iz 90-ih vratili na velika vrata na modnu scenu, ponovnim okupljanjem "Prijatelja" još je više porasla potražnja za modni stil iz tog perioda.

Reč je o slojevito ošišanoj kosi koja se zbog tog načina šišanja čini još bujnijom i raskošnijom te uspešno omekšava crte lica i čini da ono izgleda mlađe.

Ako ste i vi među onima koji se nerado odriču duge kose, onda je ova frizura idealna i za vas jer će na najbolji mogući način dati mladalačku svežinu i lepršavost.

Reč je o frizuri koja pristaje svima, a nedavno je Dženifer pokazala i upgrade svoje divne kose - neodoljive tzv. teen šiške koje joj izvrsno pristaju.

Ova frizura sjajno je rešenje i za vlasnice talasaste kose koje je mogu oblikovati bez puno truda, a ako pak žele elegantniju varijantu, mogu je ispraviti.

Dženifer je najčešće stilizuje na dva načina: nosi je ravnu ili blago talasastu, a obe izgledaju sjajno jer je kosa tako ošišana i lako se oblikuje, bez obzira stilizovali je ili ne ovaj cool look biće pun pogodak.

Dženifer kosu najčešće stilizuje na dva načina: nosi je ravnu ili blago talasastu.
Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Popularnost ove frizure je i u tome što su se u devedesetima mnogi zasitili minimalizma.

Inače, originalna frizura nastala je kao odgovor na izlazak iz grunge razdoblja u 90-ima, jer su se svi zasitili bezličnih frizura.

"Kad se Rejčl pojavila u "Prijateljima", bila je suprotno od svega toga. Imala je upečatljivu, osmišljenu frizuru, vrlo slojevitu i punu volumena. Bio je to stil koji je udovoljavao mnogim zahtevima - dovoljno duga da ne izgleda previše rizično, a ujedno jednostavna", objasnio je frizer Luke Hersheson.

Frizura Dženifer Aniston pristaje svima.
Shutterstock 

Kada je u pitanju stilizovanje njene kose, Dženifer ima odličan trik koji je podelila sa svojim fanovima na Instagramu. U videu Džen pokazuje trik koji njenoj kosi daje dodatni volumen za samo nekoliko trenutaka. A najbolja stvar je što ovaj trik dokazano funkcioniše. Sastoji se od pet koraka, a holivudski favorit je već prerastao u rutinu. Naime, on svoj genijalni trik za volumen verovatno koristi nekoliko sekundi pre svakog javnog nastupa.

Da bi trik Dženifer Aniston uspeo, a vaša kosa dobila dodatni volumen, potrebno je da usvojite ovih pet koraka:

1. Zabacite glavu i kosu napred
2. Zatresite glavom kako biste pomerili kosu i odvojili je od temena
3. Dodajte lak za kosu i ne štedite
4. Osušite kosu fenom, ali hladnim vazduhom i nastavite da tresete glavom
5. Zabacite kosu unazad i nežno koristite ruke kako biste ukrotili pramenove koji štrče

Bonus video

kako uviti viklere Tiktok/sweastyle