Novi dan, novi blam albanske pevačice Rite Ore. Iako smo mislili da smo do sada sve čuli (i videli) kada je reč o slavnoj Albanki, čini se da je rešila da nas sve demantuje i to izjavom na račun Kosova

Ona je gostovala u podkastu "Dear Media" gde je, izmeđuostalog, izjavila da je "Kosovo nekada bilo deo Albanije". Objašnjavajući svoje poreklo istakla je da je sa tzv. Kosova, koje je svojevremno bilo deo albanske teritorije. "Rođena sam na Kosovu. U Albaniji, dobro, sada je to Kosovo, ali je bilo deo Albanije. Potom sam se preselila u London kada sam imala godinu dana", rekla je pevačica

Rita Ora Tiktok/dearmedia

Očekivano, komentari su preplavili mreže. "Kosovo nikad nije bilo deo Albanije, ali OK, sigurno", "Pitam se kad je Kosovo bilo deo Albanije", "Razlog što je nikad nisam volela je što priča da je Kosovo deo Albanije", "Hahahahahaha, Kosovo deo Albanije?! Kosovo nikad nije bilo deo Albanije, a pre nego što počneš da širiš laži, pročitaj nešto iz istorije, molim te", "Austrija je Slovenija, ako pratimo tu logiku da je Kosovo Albanija".

Da li je pevačica imala nameru da provocira ili je u pitanju neznanje, ne znamo, ali ne čudi što mnogi misle da se sada "pere" nakon par situacija iz bliske prošlosti. 

Tako je, pre samo nekoliko meseci, vitlala srpskom zastavom na koncertu u Mađarskoj, da bi se potom pravdala da "nije dobro videla čija je zastava od reflektora". 

Rita Ora instagram/negujmosrbski

Potom je prozivala Novaka Đokovića, a onda je viđena sa njim u loži dok radosno pričaju. 

Rita Ora u loži sa Novakom Đokovićem.
Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsetimo, Rita Ora rođena je u Prištini 26. novembra 1990 kao Rita Sahatčiju (izvedenica od turske reči saatci što znači časovničar). Kad je imala samo godinu dana, njena porodica preselila se u zapadni London. Njena majka Vera je katolkinja koja je na Kosovu radila kao psihijatar, a otac Besnik vlasnik je kafića u Prištini koji je po veroispovesti musliman. 1998. godine Rita je sa porodicom napustila Kosovo i odselila se u Britaniju.

"Nas četvoro imalo je samo jednu spavaću sobu. S prozora sam gledala u grblje Brompton. Bilo je jezivo", otkrila je Rita jednom prilikom i dodala da je na Kosovu imala bolje detinjstvo, nego u Engleskoj. Prilikom dolaska u Veliku Birtaniju, Rita i njena sestra Elenea bile su odvojene od roditelja, dok nisu rešili problem s papirima.

Rita je tada imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine.

"Poslali su nas pravo u sirotište, mene i moju sestru, jer su naši roditelji bili izbeglice. Imali smo sreće što smo pobegli. Aerodrom se zatvarao i tada već nisu puštali nikoga da ode. Bili smo na poslednjem avionu koji je odlazio iz zemlje i to je za njih bilo veoma strašno", kazala je Rita, koja je nekoliko meseci bila odvojena od roditelja.

Kada je odrasla, Rita je rešila da postane pevačica, zbog čega je odustala od školovanja. Otac joj je dao rok od godinu dana da uspe u svojoj nameri. U suprotnom, morala bi da se vrati na koledž. Zbog toga, kaže, nekoliko godina nije razgovarala sa roditeljima. Ipak, sve nesuglasice sada su razrešil.

Pročitajte još: MAJKA VERA JU JE UČILA JEDNO, ONA TO "POKAZALA" 20-ORICI SA KOJIMA JE VARALA KARDAŠIJANA: Danas joj muž traži blam STVAR

Muzičku karijeru započela je 2007. godine, ali je javnosti bila daleko zanimljivija zbog burnog ljubavnog života.

Nije imala problem da bude ljubavnica slavnim muškarcima, te se čak spominjalo i da je ona ta koja je svojevremeno spavala sa Džej Zijem, a koju je Bijonse javno potkačila na albumu "Lemonade". 

O njenoj vezi sa bratom Kardašijanki - Robom naveliko se pisalo, naročito kada je on izašao u javnost nakon njihovog raskida i priznao da ga je pevačica prevarila sa njih 20. Rita je tvrdila da su bili u neobaveznoj vezi. 

Rita Ora bila je sa Robom kardašijanom u vezi.
DC / Backgrid UK / Profimedia 

Pevačica je danas u braku, ali i ovaj odnos daleko je od tradicionalnog s obzirom da se priča da oboje vole grupne odnose, te su čak uhvaćeni dok razmenjuju nežnosti sa prijateljicom.

Instagram, Richard Milnes / Alamy / Alamy / Profimedia Rita Ora udala se u tajnosti za slavnog režisera Taiku Vaititija.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Rita Ora instagram/negujmosrbski

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!