Rita Ora zaljubljenica je u parfeme i tetovaže. Nikad ne nastupa u štiklama, a javnost je šokirala svojim priznanjem da je sa samo 14 godina bila seksualno zlostavljana, ali da se ne oseća kao žrtva.

Rita Ora rođena je u Prištini 26. novembra 1990 kao Rita Sahatčiju (izvedenica od turske reči saatci što znači časovničar). Kad je imala samo godinu dana, njena porodica preselila se u zapadni London. Njena majka Vera je katolkinja koja je na Kosovu radila kao psihijatar, a otac Besnik vlasnik je kafića u Prištini koji je po veroispovesti  musliman. 1998. godine Rita je sa porodicom napustila Kosovo i odselila se u Britaniju.

"Nas četvoro imalo je samo jednu spavaću sobu. S prozora sam gledala u grblje Brompton. Bilo je jezivo", otkrila je Rita jednom prilikom i dodala da je na Kosovu imala bolje detinjstvo, nego u Engleskoj. Prilikom dolaska u Veliku Birtaniju, Rita i njena sestra Elenea bile su odvojene od roditelja, dok nisu rešili problem s papirima.

Rita Ora je zbog muzike odustala od školovanja.
Instagram 

Rita je tada imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine.

"Poslali su nas pravo u sirotište, mene i moju sestru, jer su naši roditelji bili izbeglice. Imali smo sreće što smo pobegli. Aerodrom se zatvarao i tada već nisu puštali nikoga da ode. Bili smo na poslednjem avionu koji je odlazio iz zemlje i to je za njih bilo veoma strašno", kazala je Rita, koja je nekoliko meseci bila odvojena od roditelja.

Kada je odrasla, Rita je rešila da postane pevačica, zbog čega je odustala od školovanja. Otac joj je dao rok od godinu dana da uspe u svojoj nameri. U suprotnom, morala bi da se vrati na koledž. Zbog toga, kaže, nekoliko godina nije razgovarala sa roditeljima. Ipak, sve nesuglasice sada su razrešil.

Želela je da učestvuje na pesmi Evrovizije i predstavlja Veliku Britaniju, ali na kraju je odustala.
Instagram 

Muzičku karijeru započela je 2007. godine, a dve godine kasnije prijavila se za predstavnicu Velike Britanije na pesmi Evrovozije, međutim ubrzo je odustala od takmičenja. 

Kada je reč o rivalstvu na sceni, možemo reći da je njan najveća rivalka Dua Lipa. Pre nekoliko godina Dua je Riti "otela" poziciju zaštitnog lica Adidasa. Njihovo rivalstvo počelo je pre Duinog uspeha, a pogoršalo se tokom nekoliko poslednjih godina. DJ Kelvin Haris, Ritin bivši dečko zabranio joj je da izvodi pesme koje su zajedno napisali, a zatim je kasnije s Dua Lipom izbacio singl "One kiss this year" koja je bila veliki hit.

Rita je danas jedna od najpopularnijih pevačica.
KHAP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U svojoj biografiji otkrila je detalje romanse s tada 26-godišnjim muškarcem, s kojim se upustila u vezu kad je imala samo 14 godina. Pevačica je tad otkrila da ju je on seksulano zlostavljao, ali da sebe ne smatra žrtvom jer je kako je napisala, to sama tražila.

"Neću da kažem da sam patila, jer sam ja to htela. Ne želim da ljudi misle da sam zlostavljana, ali sam definitivno bila zrelija nego što bi trebalo da budem sa 14 godina. Ipak, bila sam veoma naivna", priznala je ona. Pre nego što su se oboje proslavila, Rita je bila u vezi s Brunom Marsom.

"To je bila ljubav na prvi pogled", rekla je Rita jednom prilikom.

Nedavno je otkrila da je imala odnose sa samo 14 godina.
KHAPGG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jednom prilikom je otkrila i kako princa Harija smatra veoma atraktivnim muškarcem, a mnogi su zaboravili da je bila u vezi sa Robertom Kardašijanom. Dugo se pričalo da se Robert nikada u potpunosti nije oporavio od raskida sa slavnom pevačicom.

Rita je bila u vezi sa Robertom Kardašijanom.
DC / Backgrid UK / Profimedia 

Rita Ora je pre nekoliko meseci raskinula vezu s francuskim rediteljem Romanom Gavrasom, ali nije dugo patila. 

Brzo nakon toga, Ritu su paparaci snimili u društvu novog dečka, oskarovca Taika Vaititija u Sidneju.

Rita Ora je danas u srećnoj vezi s Romanom Gavarsom.
Richard Milnes / Alamy / Alamy / Profimedia 

Rita i Taik su već neko vreme u vezi, svoju ljubav ne kriju i javno se pojavljuju na mnogim dešavanjima, a više njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Instagram Rita Ora.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!