Rita Ora postala je svetski poznata pevačica zahvaljujući svom talentu za pevanje i anđeonskom glasu, ali mnogi fanovi ne znaju da se nije oduvek tako prezivala. Svoje pravo prezime je promenila jer ga je bilo teško za izgovor.

Naime, 30-godišnja pop zvezda rođena je u Prištini na Kosovu kao Rita Sahatčiju (izvedenica od turske reči saatci što znači časovničar).

Oba roditelja su joj albanskog porekla, a Rita je u malom stanu u Prištini provela prvu godinu svog života. Njeni roditelji pobegli su s Kosova od progona, rata i genocida u Veliku Britaniju kada je Riti imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine. Po dolasku u Englesku, devojčice su odvojili od roditelja dok se njihov status nije razrešio.

pra ime rita ore
Instagram 

U aprilu 2020. Rita je prvi put ispričala kako je njena porodica pobegla s Kosova zajedno s milionima drugih Albanaca tokom višegodišnjeg rata.

Njen otac Besnik sada je vlasnik jednog bara u Engleskoj, dok je prethodno studirao ekonomiju, a majka Vera je psihijatar koja radi za Britansku službu za javno zdravstvo, te je tako bila na prvoj liniji obrane kada je izbila pandemija koronavirusa. Njen deda Besim bio je cenjeni pozorišni i filmski reditelj, a Rita je dobila ime po njegovoj omiljenoj glumici Riti Hejvort. Pevačica ima stariju sestru Elenu i brata Dona.

pravo ime rita ore
Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia