U brojnim intervjuima i biografijama filmskih glumaca mogu se pronaći silne priče o tome kako uspevaju da uđu u neki lik i dočaraju ga toliko uverljivo da ih, praktično, godinama kasnije poistovećujemo sa tim ulogama. Ako je suditi po tome, Kris Hemsvort će godinama nakon premijere filma "Tor: Ljubav i grmljavina" nositi crveni plašt, ogromni čekić Mjolnir i unaokolo bacati munje.

Za razliku od njegovih kolega koje, recimo, pročitaju sva dela nekog pisca da bi ga odglumili, ili onih koji odu u ekstrem, poput Leonarda Dikaprija koji se družio sa dečakom sa Daunovim sindromom za lik u ostvarenju "Šta jede Gilberta Grejpa", ili Klunija koji je, da bi odigrao pripadnika američke vojske iznajmio satelit kako bi sagledao geopolitičku situaciju, Kris Hemsvort se za ulogu nordijskog boga groma priprema ozbiljnim bokserskim treninzima.

Koliko su ove pripreme ozbiljne, svedoči i činjenica da mu je kolega Kris Prat, videvši ga nakon nekoliko meseci pauze, rekao: "Molim te da prestaneš da treniraš".

Iako nije prvi koji je rešio da na ovaj način podstakne samopouzdanje, borbenost i muževnost karaktera koji igra (pre mnogo godina Hju Džekmen je čak ušao u ring sa pravim bokserskim veteranom da bi postao Vulverin), Hemsvort je s ponosom podelio svoj trening na Instagramu: