Sedamdesetdevetogodišnji Robert Cimerman, planetarno poznat kao Bob Dilan, pristao je da prava na svoj kompletan opus proda Univerzal Mjuzik Pablišing Grupi, počev sa legendarnim naslovom "Blowin' in the wind" iz 1962, a zaključno sa ovogodišnjom pesmom "Murder Most Foul".

Iako završna cifra još uvek nije javno saopštena, reč je verovatno o najvećem iznosu u istoriji savremene muzike. Primera radi, Stivi Niks je 80% svog opusa ustupila istoj kući za 100.000.000 dolara, pa se procenjuje da bi Dilanovo, značajno obimnije i uticajnije delo, moralo da bude poprilično skuplje.

Kada se govori o Dilanovom značaju, nije moguće preterati. Godine 2016. dobio je Nobelovu nagradu za književnost, uz obrazloženje da je na temeljima američke muzičke tradicije izgradio potpuno novi poetski izraz.

Činjenica je da su njegove pesme, u izvođenju različitih umetnika iz čitavog sveta, snimljene više od 6.000 puta. I da je od svog prvog singla 1961. godine do danas prodao više od 125 miliona nosača zvuka. I da je od 1988. do danas, praktično, neprekidno na turneji sa oko 100 koncerata godišnje. Iz svega ovoga nije teško zaključiti da, koliko god da je platio, Univerzal nije preplatio opus legendarnog autora.