Mrs. America

Serija prati borbu feministkinja u Americi tokom "70-tih godina. Tačnije: njihove oponente na čelu sa Filis Šlafli (koju tumači genijalna Kejt Blanšet), koja se aktivno suprotstavila Amandmanu o jednakim pravima - koji bi garantovao jednaka zakonska prava za sve Amerikance bez obzira na pol. Serija je postala svetski popularna, ponajviše zbog istorijskog prikaza ove borbe, ali i toga da pomenuti Amandman i dalje nije deo američkog Ustava.

Broad City

Ova serija je izrodila gotovo dva najduhovitija ženska lika na TV-u, a zajedno sa tim i dva najseksualnije osnažene devojke. Ebi Jakobson i Ilana Glejzer savršeno prenose utisak kako je biti mlada devojka u savremenoj Americi, na sve moguće edgy i raw načine. Serija zaranja u urnebesnu složenost ženskog identiteta i prijateljstva. Definitivni must watch za sve milenijalce.

Fleabag 

Dovoljno je reći: ženski britanski humor. Nije potrebno dalje objašnjenje. Genijalna Fibi Voler Bridž, koja je ujedno scenaristkinja i glavna protagonistkinja, savršeno nosi sve svoje mane, greške i tragedije. Uz to, tu je i prehot katolički sveštenik.

The Handmade's Tale

Serija Sluškinjina priča smeštena je u zastrašujuću alternativnu realnost gde žene moraju da se bore za vlasništvo nad svojim telima i životom. Serija je dodatno relevantna zbog nedavnih dešavanja u Poljskoj sa pitanjem abortusa.

Grace & Frankie

Dve sjajne glumice sa preko 40 godina iskustva - Džejn Fonda i Lili Tomlin, igraju glavne junakinje ove serije, kojima se život okreće naopako nakon što ih muževi napuste (da bi započeli homoseksualnu vezu). Žensko prijateljstvo, pobede i padovi tokom njihove potrage za novim životima vrhunski su prikazani da vas može nasmejati i rasplakati u roku od 20 minuta.