Prostor se nalazi u Novom Sadu, na adresi Kosovska 1, a kako Vanja navodi, Space Girls je osmišljen kao sigurno mesto za ideje, inspiraciju i podršku na ponekad teškom putu preduzetništva. Nastao je iz ideje da bude podrška ženama u preduzetništvu i onima koje tek planiraju da se upuste u te vode. To je mesto namenjeno isključivo dama, gde se konkurencija ostavlja ispred vrata, mesto bez osuđivanja i osećaja usamljenosti. Ovde se koncipira i realizuje zajednički rad samostalnih preduzetnica i frilenserki.

Space Girls se prostire na dva nivoa. Na gornjem nivou se nalazi open space koncept coworking prostora, sa sedam stolova, u smanjenom kapacitetu zbog trenutne situacije, zatim privatna kancelarija za manje firme sa do četiri zaposlena, kao i kuhinja i sanitarne prostorije. Na donjem nivou se nalazi prostor za sastanke, koji se po potrebi transformiše u prostor za različite događaje, edukativnog i zabavnog karaktera, koji je slobodan za iznajmljivanje.

*

 *

Do sada su organizovale nekoliko radionica i predavanja. 

Pored rentiranja prostora na dnevnom, dvonedeljnom, mesečnom i tromesečnom nivou, u Space Girls prostoru možete i da organizujete različite događaje.

Ovaj coworking nije jedini u Novom Sadu, a ni Srbiji, ali je svakako unikat po svom konceptu.