Nakon duge pauze od preko 20 godina, Jelena Karleuša nedavno je konačno izbacila povratnički album "Alpha" koji je unazad najavljivala kao krunu karijere. Posebnu pažnju privukao je visokobudžetni spot za pesmu "Karlyb*tch" koji je u rangu najvećih svetskih zvezda. 

JELENA KARLEUŠA NAJAVLJUJE NOVA IZNENAĐENJA! Posle žurke za najbliže, sprema se promocija novog albuma "Alfa" Kurir TV

Jelena se menjala outfit za outfitom, frizure, aksesoare, igrala se sa Kanje Vestom i provocirala "hejtere", zbog čega su se ispod numere ređali kompliment za komplimentom.

printscreen/youtube/JELENA KARLEUŠA Pogledajte kako izgleda Jelena Karleuša u novom spotu.

"Izuzetno kvalitetan spot. Ona luđa nego ikada i stvarno je drugačija i posebna. I treba da fura ono sto mlađa generacija želi da čuje jer drugačije neće proći", "Bravo, svetski! Sahranila si čitavu estradu! To se tražilo nakon svih ovih godina čekanja! Idemo dalje", "Ova žena nikada neće pasti!", "Jelena Karleuša nas je ostavila bez daha sa ovim spotom! KARLY BTCH je himna za sve koji se bore za svoje snove i ne plaše se biti svoji. Spot je miks boja, ritma i čiste inspiracije", "Veliko bravo, za trud, rad i upornost, zato si NO.1"... samo je delić onoga što se moglo pročitati u komentarima na Jutjubu, a o drugim mrežama i da ne govorimo. 

Međutim, pravo iznenađe usledilo je kada je Jelena otkrila da će uskoro objaviti i drugi album "Omega".

"Dragi moji, hvala na moru impresija, utisaka, pregleda, čestitki! Želela sam da i ja vas iznenadim za svoj rođendan i najavim vam moj 12. studijski album, 'Omega', na kom sam radila paralelno sve vreme. Predstavljam vam COVER ART albuma 'Omega' koji je celina za sebe, estetski i žanrovski nešto potpuno drugačije od albuma "Alfa" i pojaviće se online 20. avgusta", napisala je Jelena uz futurističku fotografiju na kojoj je u belom vešu, neobičnim cipelama, dok nosi dugu belu periku i izblajhane obrve.

Interesantno je da su se Karleuši, prema pisanju domaćih medija, odmah po objavljivanju albuma "Alfa", javile američka reperka Kardi Bi, glumica i pevačica Karmen Elektra, kao i najveća brazilska zvezda Anita.

Međutim, daleko od toga da je ovo prvi put da je lepa pevačica privukla pažnju svetske javnosti. Godinama unazad o njoj su brujali i strani mediji, ponajviše zbog činjenice da je Kim Kardašijan kopira, kao i da je, kako je to kasnije i sama pevačica rekla "inspiracija Kanje Vestu". 

Karleušu kopira Kim.
ATA Images 

Slavna lepotica proslavlja danas 45. rođendan, a ukoliko je tačno da dan rođenja određuje nečiju sudbinu, čini se da su lepoj pevačici i te kako dodeljene više nego dobre karte. Ipak, njeni počeci bili su sve samo ne laki.

Rođena je 17. avgusta 1978. godine u Beogradu kao jedino dete poznate radio-novinarke Divne i kriminalističkog inspektora Dragana Karleuše. Sećajući se svog detinjstva, Jelena ističe da je bila izuzetno srećna, pa čak i onda kada ju je otac ošišao na kratko zato što je potajno želeo da ima sina. Bezbrižne dane prekinuo je razvod njenih roditelja zbog koga je Jelena godinama patila. Ipak, ne krije da sebe smatra zadovoljnom osobom, pa vrlo smelo navodi da je rođena pod srećnom zvezdom.

- Kada pogledam iza sebe, moj život je sklop neverovatnih događaja. Kao da me je neka nevidljiva ruka sve ove godine vodila pravim putem. Smatram da čovek sam sebi postavlja granice, a za mene, samo je nebo granica – opisuje svoju životnu filozofiju plavokosa pevačica i otkriva najranije slike iz detinjstva.

- Sećam se kuće u Vrsaru, mora... Imala sam samo dve godine kada sam shvatila da je život čaroban. Pamtim baku, njenu kuhinju u kojoj sam volela da smetam i neopisivu sreću kada mi kupi najveće breskve. Pravila sam se da ništa ne razumem da bi pričali preda mnom, a još tada sve sam razumela - kaže Jelena koja je još u ranom detinjstvu najviše volela da se druži sa dečacima.

Jelena ne može da prežali smrt majke.
Instagram 

Uvek je bila predvodnik i idejni tvorac sitnih nestašluka koji su obeležili njeno odrastanje, pa danas s ponosom ističe da je rođeni lider. Ipak, odrastanje sa majkom ostalo joj je duboko urezano u sećanju.

U gostima nikada nije brukala roditelje, niti se ponašala razmaženo zbog čega su bili veoma ponosni na nju.

Jelena karleuša kao mala.
Instagram 

- Bila sam veoma poslušna. Jedini problem sa mnom nastajao je kada bi mi napunili tanjir mesom. Sve sam htela, samo ne da jedem meso. Moja mama se uvek ponosila mnome, bila sam izuzetno mirno i lepo vaspitano dete - ispričla je jednom prilikom atraktivna umetnica.

Više je volela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala, dok joj njeni vršnjaci uopšte nisu bili zanimljivi. Tvrdi da se među njima osećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153. Kako je jednom prilikom ispričala, oduvek je znala da želi da postane pevačica.

- Otkako sam postala svesna sebe, znala sam šta ću biti i čemu ću posvetiti svoj život. Muzika je moj život, a svetla pozornice su moja hrana. Obožavam sve vrste muzike, narodnu, zabavnu, džez i klasičnu. Kada sam počinjala, narodna muzika je bila kraći put ka ostvarenju mog zacrtanog cilja. I ne kajem se, imam mnogo narodnjačkih hitova, iako sam po načinu pevanja klasična pop pevačica. Teško je bilo dok sam se borila i stvarala ime, ali i ludo zabavno u isti mah.

Jelena Karleuša kao mala
Instagram 

No, kada bi je pitali ko ju je savetovao da čini smele poteze u karijeri, Jelena je rekla – niko!

- Mene su svi samo odgovarali. Ja sam sama svoj savetnik sve ove godine. Majka mi je bila podrška, ali ujedno i sidro koje me je na neki način kočilo da previše ne ludujem.

A kada je reč o Divni, Jelena nikada nije krila koliko joj je podrška majke značila tokom karijere. Ona je bila njen oslonac, rame za plakanje, a gotovo da ne prođe dan da pevačica ne podeli neku uspomenu na svom Instagram nalogu.

Jelena je i dalje vezana za majku.
pritnscreen/instagram 

Divna je oduvek znala da će Jelena biti zvezda, i davala joj je stoprocentnu podršku kada je još sa 16 istupila sa željom da postane pevačica. Međutim, nisu imale dovoljno finansijskih sredstava za njen prvi debi album zbog inflacije i izazovne ekonomske situacije u zemlji.

Početak karijere

U početku je pevala prateće vokale i snimala reklame na radiju imitirajući glasove poznatih ličnosti. Tako je zaradila svoj prvi honorar. Prateće vokale je pevala našoj velikoj estradnoj zvezdi koja je tada bila veoma popularna. Smatrala ju je svojim idolom pa se rastužila kada je ta pevačica prokomentarisala da "Jelena ima glas, ali ne i stas velike zvezde".

1995. godine je snimila prvi album za Diskos pod nazivom "Ogledalce" koji je prodat u 100.000 primeraka. Na njemu se našlo 8 pesama. 

- Kada sam počinjala karijeru, sa nepunih 16 godina, bila je jako teška situacija. Balkan je goreo u ratnom plamenu, a ja sam te ’95-te snimila prvi album. Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vreme imala novinarsku platu dve marke, ja sam mučila drugu muku - nisam imala ni za čarape - bila je iskrena Jelena svojevremno.

Jelena Karleuša na početku karijere.
printscreen/youtube 

- I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvek sam ih nekako krpila i lepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti. Pojavljivala sam se na tv-u, nasmejana, puna sebe, ubeđivala i voditelje i gledaoce da sam ja, drčna klinka sa Novog Beograda, nova Madona. Niko nije znao da novobeogradska Madona ispod pozajmljene haljine krije najlon čarape ulepljene lakom. Godine su prolazile, a ja sam se namučila kao pas. Madona iz kraja postala je opštepoznata JK. Dragani sam vratila novac - napisala je pre nekoliko godina na svom profilu Jelena Karleuša.

Jelena Karleuša nekada.
printscreen/youtube 

- Kad sam počinjala karijeru, morala sam da se dovijam. Prvi put sam se na televiziji pojavila upravo na RTS-u i imala sam ogromnu tremu. Nosila sam sašivenu haljinicu, i to od pozajmljenog srebrnog materijala, jer nisam mogla ni to sebi da priuštim!

Jelena Karleuša živela je u skromnom stanu.
Youtube 

Njena majka Divna se čak zadužila i da bi joj obezbedila kvalitetnu obuću.

- Zaljubila sam se u cipele dizajnera Karla Lagerfelda, za koga do tada nisam ni čula. Mama je videla da mi se dopadaju, pa je krišom otišla da mi ih kupi. Sećam se da je ispisala brdo čekova kako bi me usrećila, jer su cipele koštale kao tri njene plate. Kasnije smo ih otplaćivale i otplaćivale, ali sam se ja na RTS pojavila u najskupljim cipelama - ispričala je ona jednom prilikom i otkrila i zbog čega se kaje.

- Imala sam stravičnu frizuru i bila sam prenašminkana za devojčicu od 16 godina. Izgledala sam deset godina starije. Niko me nije doživljavao kao devojčicu jer sam sebe predstavljala kao vamp ženu i mislila sam da ću tako skrenuti pažnju na sebe. Mnogo toga bih sada promenila - priznala je Karleuša.

Karleuša je znala da će uspeti.
pritnscreen/instagram 

Međutim, jedna stvar nikada nije niti bi promenila - verovala je u sebe i znala je da će biti najpopularnija na ovim prostorima. I šire! I nije pogrešila.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a Jelena je nastavila da snima albume sa velikim hitovima koji se i danas slušaju. 15. maja 2010. godine je održala prvi solistički koncert u Areni pred više od 15.000 vatrenih obožavalaca. Izašao je i DVD koji ima isti naziv kao i koncert, "All about Diva". Od tada Jelena sebe naziva Divom što je izazvalo oduševljenje njenih fanova.

15. juna 2013. godine je održala koncert na Ušću pod nazivom "Viva la Diva". Izveštaji sa koncerta su oprečni jer je većina medija objavila da je bilo oko 10.000 posetilaca, dok je pevačica tvrdila da je došlo 40.000 fanova. Iako je imala tehničkih i zdravstvenih problema, Jelena je dala sve od sebe da publici pruži spektakl koji neće zaboraviti.

Sabotirana od strane svih, jedno vreme se povukla iz javnosti, ali je i tada privlačila veliku pažnju na društvenim mrežama. Povlačanje sa scene dovelo je do spoznaje da se o njoj priča i piše čak i kada nije u javnosi, a zanimljivo je i da je uvek znala kako da privuče pažnju na sebe, te joj marketing nikada nije bio potreban.

Ošišala kosu zbog tragedije

Jelena je mnogo bila vezana za majku, koja joj je bila velika podrška i vetar u leđa i koja je jedina znala pevačicu u pravom svetlu. Divna je u 61. godini posle duge i teške bolesti preminula, a Jeleni je njena smrt najteže pala.

Jelena Karleuša ošišala kosu.
Instagram 

Pevačici je dugo trebalo da se oporavi od ovog nenadoknadivog gubitka, ali ožiljci na njenom srcu i dalje su tu. Pevačica je bila skrhana bolom, a u znak žalosti ošišala je kosu do glave.

Ljubavni život

Jelena Karleuša nije tek tako dobila nadimak "mala od skandala". Njen ljubavni život nalik je na film, slobodno se može reći. Tako je kao četrnaestogodišnjakinja bila zaljubljena u pevača Željka Šašića i na moru mu je to priznala. Odbio ju je zbog razlike u godinama, a Jelena mu je odbrusila da će jednog dana biti poznatija od njega.

Prva ljubav

Prva Jelenina ljubav desila se upravo na samom početku njene karijere, a reč je o bokseru Nemanji u koga se kako je sama jednom prilikom otrkrila zaljubila sa samo 16 godina.

Meni se prva ljubav desila kad sam imala 16 godina i evo traje sve do sada. To je moj sadašnji dečko. Inače, moj prvi dečko. Zove se Nemanja. On je sportista i velika mi je podrška u životu i u poslu – pričala je svojevremeno Jelena.

Zoran Davidović Ćanda

Karleuša je 1999. godine bila u vezi sa biznismenom Zoranom Davidovićem Ćandom. Međutim, ova Jelenina ljubavna priča nije se lepo završila. 23. marta 2000. godine, Davidović je ubijen i to prilikom povratka sa sahrane novosadskog biznismena Branislava Lainovića Dugog. Jelena je posle njegove smrti napravila malu pauzu u karijeri, da bi se 2001. godine vratila na scenu albumom "Za svoje godine".

Bojan Karić

Kada je 2002. godine snimila album za "BK Sound" Jelena je otpočela romansu s jednim od naslednika bogate imperije Bojanom Karićem. Venčali su se u septembru 2004. godine, ali nakon nepunih pet meseci braka i razveli.

Vladan Marić

Nakon razvoda od Bojana, Karleuša je bila u vezi sa biznismenom Vladanom Marićem. Ova ljubavna priča započeta je sredinom jula 2005. godine kada su se Karleuša i Marić upoznali na jahti "Peršing" kojom su plovili u užem krugu prijatelja.

Duško Tošić

Pevačica je 2007. godine upoznala sedam godina mlađeg fudbalera Duška Tošića. Duško ju je slagao za godine i rekao da ima 26, a ne 20. Na prvi pogled joj se mnogo dopao, a posle dva dana poznanstva je otišla kod njega u Francusku. Osim izgledom, osvojio ju je pažnjom i u njemu je pronašla čoveka sa kojim bi želela da ima decu.

Karleuša je jednom prilikom izjavila da ima selektivnu amneziju i da se seća jedino Duška Tošića, muškarca koga smatra svojom prvom ljubavlju. Jelena i Duško imaju dve ćerke - Atinu i Niku.

- Kada pogledam iza sebe, moj život je sklop neverovatnih događaja. Kao da me je neka nevidljiva ruka sve ove godine vodila pravim putem. Smatram da čovek sam sebi postavlja granice, a za mene, samo je nebo granica - rekla je jednom prilikom JK i nije pogrešila.

- Veliki sam borac i najbolje ratujem protiv sopstvenih slabosti. Ne bojim se smrti. Plašim se samo zaborava. Zato vredno i predano radim da moje ime ostane upamćeno u vremenu kada ja više ne budem tu. Za mene ostaviti trag u vremenu znači besmrtnost i zato smatram da je baš dobro biti JK. Ambicioznost crpem iz snova jer moja luda glava mnogo sanja - dodala je svojevremeno i istakla da iskrene prijatelje može da nabroji na prste jedne ruke, što joj je, kako tvrdi, i više nego dovoljno.

Jedno je sigurno - od Jelene možemo da očekujemo neočekivano, te je sasvim sigurno da će i dalje da pomera granice kako to samo rade najveće zvezde.

Bonus video:

KARLEUŠA OSVANULA NA BILBORDIMA SRPSKE PRESTONICE: Ogromne štikle, ROGOVI na glavi, prolaznici u ŠOKU!  Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!