Jedna od naših najvećih zvezda, Jelena Karleuša, proslavlja svoj 44. rođendan, a ukoliko je tačno da dan rođenja određuje nečiju sudbinu, čini se da su lepoj pevačici i te kako dodeljene više nego dobre karte.

Uostalom, nakon svega što je do sada postigla zaslužila je da joj mnogi skinu kapu i kažu jedno veliko "svaka čast", a čini se da će se tek čuti i videti šta još "mala od skandala" ume.

Jelena karleuša je velika zvezda.
Instagram 

Jelena danas može da se pohvali da živi život iz snova, te pored dve predivne ćerke, važi i za jednu od najpopularnijih muzičkih zvezda, ali i ne samo to - ona je jedna od retkih sa ovih prostora o kojima je brujao svet i koja je inspiracija i svetskim umetnicima.

Instagram, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Jelena Karleuša i Kim Kardašijan vole iste čizme brenda Vetements x Manolo Blahnik.

Međutim, kako to obično reč o velikim imenima, ni Jelenin put nije bio lak. Ipak, dokazala je da se upornost i te kako isplati. Jelena je rođena kao ćerke radijske voditeljke Divne i kriminalističkog inspektora Dragana Karleuše, 17. avgusta 1978. godine. Pravila odrastanja na novobeogradskom asfaltu nisu je se previše ticala budući da je odmalena imala svoj svet.

Sećajući se svog detinjstva, Jelena ističe da je bila izuzetno srećna, pa čak i onda kada ju je otac ošišao na kratko zato što je potajno želeo da ima sina. Bezbrižne dane prekinuo je razvod njenih roditelja zbog koga je Jelena godinama patila. Ipak, ne krije da sebe smatra zadovoljnom osobom, pa vrlo smelo navodi da je rođena pod srećnom zvezdom.

- Kada pogledam iza sebe, moj život je sklop neverovatnih događaja. Kao da me je neka nevidljiva ruka sve ove godine vodila pravim putem. Smatram da čovek sam sebi postavlja granice, a za mene, samo je nebo granica – opisuje svoju životnu filozofiju plavokosa pevačica i otkriva najranije slike iz detinjstva.

- Sećam se kuće u Vrsaru, mora... Imala sam samo dve godine kada sam shvatila da je život čaroban. Pamtim baku, njenu kuhinju u kojoj sam volela da smetam i neopisivu sreću kada mi kupi najveće breskve. Pravila sam se da ništa ne razumem da bi pričali preda mnom, a još tada sve sam razumela- kaže Jelena koja je još u ranom detinjstvu najviše volela da se druži sa dečacima. Uvek je bila predvodnik i idejni tvorac sitnih nestašluka koji su obeležili njeno odrastanje, pa danas s ponosom ističe da je rođeni lider. Ipak, odrastanje sa majkom ostalo joj je duboko urezano u sećanju.

Evo kako je Jelena Karleuša izgledala kao mala.
Instagram 

- Bila sam veoma poslušna. Jedini problem sa mnom nastajao je kada bi mi napunili tanjir mesom. Sve sam htela, samo ne da jedem meso. Moja mama se uvek ponosila mnome, bila sam izuzetno mirno i lepo vaspitano dete - ispričla je jednom prilikom atraktivna umetnica.

- Otkako sam postala svesna sebe, znala sam šta ću biti i čemu ću posvetiti svoj život. Muzika je moj život, a svetla pozornice su moja hrana. Obožavam sve vrste muzike, narodnu, zabavnu, džez i klasičnu. Kada sam počinjala, narodna muzika je bila kraći put ka ostvarenju mog zacrtanog cilja. I ne kajem se, imam mnogo narodnjačkih hitova, iako sam po načinu pevanja klasična pop pevačica. Teško je bilo dok sam se borila i stvarala ime, ali i ludo zabavno u isti mah.

Jelena Karleuša kao mala je bila nestašna.
Instagram 

No, kada bi je pitali ko ju je savetovao da čini smele poteze u karijeri, Jelena je rekla – niko!

- Mene su svi samo odgovarali. Ja sam sama svoj savetnik sve ove godine. Majka mi je bila podrška, ali ujedno i sidro koje me je na neki način kočilo da previše ne ludujem.

A kada je reč o Divni, Jelena nikada nije krila koliko joj je podrška majke značila tokom karijere. Ona je bila njen oslonac, rame za plakanje, a gotovo da ne prođe dan da pevačica ne podeli neku uspomenu na svom Instagram nalogu.

Jeleni karleuši je majka bila najveća podrška.
pritnscreen/instagram 

Divna je oduvek znala da će Jelena biti zvezda, i davala joj je stoprocentnu podršku kada je još sa 16 istupila sa željom da postane pevačica. Međutim, nisu imale dovoljno finansijskih sredstava za njen prvi debi album zbog inflacije i izazovne ekonomske situacije u zemlji.

- Kada sam počinjala karijeru, sa nepunih 16 godina, bila je jako teška situacija. Balkan je goreo u ratnom plamenu, a ja sam te ’95-te snimila prvi album. Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vreme imala novinarsku platu dve marke, ja sam mučila drugu muku - nisam imala ni za čarape - bila je iskrena Jelena svojevremno.

Jelena karleuša nikad nije krila da joj je majka najbitnija figura u životu.
Instagram 

- I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvek sam ih nekako krpila i lepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti. Pojavljivala sam se na tv-u, nasmejana, puna sebe, ubeđivala i voditelje i gledaoce da sam ja, drčna klinka sa Novog Beograda, nova Madona. Niko nije znao da novobeogradska Madona ispod pozajmljene haljine krije najlon čarape ulepljene lakom. Godine su prolazile, a ja sam se namučila kao pas. Madona iz kraja postala je opštepoznata JK. Dragani sam vratila novac- napisala je pre nekoliko godina na svom profilu Jelena Karleuša.

- Kad sam počinjala karijeru, morala sam da se dovijam. Prvi put sam se na televiziji pojavila upravo na RTS-u i imala sam ogromnu tremu. Nosila sam sašivenu haljinicu, i to od pozajmljenog srebrnog materijala, jer nisam mogla ni to sebi da priuštim!

Njena majka Divna se čak zadužila i da bi joj obezbedila kvalitetnu obuću.

- Zaljubila sam se u cipele dizajnera Karla Lagerfelda, za koga do tada nisam ni čula. Mama je videla da mi se dopadaju, pa je krišom otišla da mi ih kupi. Sećam se da je ispisala brdo čekova kako bi me usrećila, jer su cipele koštale kao tri njene plate. Kasnije smo ih otplaćivale i otplaćivale, ali sam se ja na RTS pojavila u najskupljim cipelama - ispričala je ona jednom prilikom i otkrila i zbog čega se kaje.

- Imala sam stravičnu frizuru i bila sam prenašminkana za devojčicu od 16 godina. Izgledala sam deset godina starije. Niko me nije doživljavao kao devojčicu jer sam sebe predstavljala kao vamp ženu i mislila sam da ću tako skrenuti pažnju na sebe. Mnogo toga bih sada promenila - priznala je Karleuša.

Jelena karleuša znala je da će biti velika zvezda.
pritnscreen/instagram 

Međutim, jedna stvar nikada nije niti bi promenila - verovala je u sebe i znala je da će biti najpopularnija na ovim prostorima. I šire! I nije pogrešila.

Jelena karleuša nikad nije odustajala tokom karijere.
Instagram 

Bez njenih hitova ne može se zamisliti nijedno slavlje, a za njene nastupe traži se karta više. Jelena se uvek trudi da svojim obožavaocima priredi nezaboravan provod, a svaki njen nastup praznik je i za oči, s obzirom da pevačica brine o svakom detalju, koreografijama, kostimima i slično.

ATA Images/Antonio Ahel Jelena Karleuša imala je zdravstvenih problema, sa kojim se susreće veliki broj ljudi.

- Kada pogledam iza sebe, moj život je sklop neverovatnih događaja. Kao da me je neka nevidljiva ruka sve ove godine vodila pravim putem. Smatram da čovek sam sebi postavlja granice, a za mene, samo je nebo granica - rekla je jednom prilikom JK i nije pogrešila.

Jelena karleuša kaže da je samo nebo granica za sve što želi u životu.
Instagram 

- Veliki sam borac i najbolje ratujem protiv sopstvenih slabosti. Ne bojim se smrti. Plašim se samo zaborava. Zato vredno i predano radim da moje ime ostane upamćeno u vremenu kada ja više ne budem tu. Za mene ostaviti trag u vremenu znači besmrtnost i zato smatram da je baš dobro biti JK. Ambicioznost crpem iz snova jer moja luda glava mnogo sanja - dodala je svojevremeno i istakla da iskrene prijatelje može da nabroji na prste jedne ruke, što joj je, kako tvrdi, i više nego dovoljno.

Jelena karleuša je jedna od najambicioznijih pevačica.
Instagram 

Podsetimo, Jelenin prvi hit bila je pesma "Ogledalce", a za sve ove godine samo je ređala hit za hitom... "Manijak", "Još te volim", "Upravo ostavljena", "Ide maca oko tebe", "Nisi u pravu da varam te", "Ludača"... a pevačica sada sprema album za koji kaže da će pokositi sve na muzičkoj sceni.

Instagram Slatka mala je dovela figuru do savršenstva

Jedno je sigurno - od Jelene možemo da očekujemo neočekivano, te je sasvim sigurno da će i dalje da pomera granice kako to samo rade najveće zvezde.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!