Kolumbijska pevačica Šakira, ne pretsaje da privlači pažnju javnosti nakon što je okončala vezu sa fudbalerom Žerarom Pikeom koji ju je prevario. O njihovom raskidu bruji svet, dok polako na površinu isplivavaju detalji porodičnih odnosa.

Poslednja vest koja je šokirala javnost tiče se odnosa sa bivšom svekrvom koja ju je navodno maltretirala, a pevačica joj nije ostala dužna uputivši joj provokaciju kada je postavila vešticu na balkon koji gleda na svekrvinu kuću.

Ipak, Šakira je najveću izdaju doživela kada joj je Pike zabio nož u leđa. Ljubavnicu Klaru, sa kojom je sada u vezi, dovodio je kući dok je pevačica prevaru otkrila zahvaljujući tegli džema. Naime, kako niko u kući ne jede džem, Šakira je primetila da fali pola tegle istog, nakon čega su se pojavile prve sumnje u vernost partnera.

šakira i pike dok su bili zajedno
MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Par je odluku o raskidu obelodanio prošle godine, a Šakira Pikeu nije ostala dužna, već je snimila osvetničku pesmu koja je postala planetarni hit, a u kojoj ga proziva.

Zahvaljujući tome, njena popularnost je još više skočila, dok je počela da dobija velike prihode. Međutim, da Pikeu nije baš svejedno govori i činjenica da je u svom podkastu komentarisao njenu pesmu i smejao se pevačici. Da stvar bude još gora, pored njega je sedeo i njihov sin Milan, dok su mnogi komentarisali da fudbaler okreće dete protiv majke.

Vrhunac svega je to što su Šakira i Pike rođeni na isti datum, odnsno 02.02., a numerolozi veruju da to ima jaku simboliku.

Šakira je pokazala kako je stvari okrenula u svoju korist, uprkos tome što je oduvek gazila preko trnja, uspela je da prevaziđe sve prepreke.

Naime, pre nego što je postala velika zvezda, pop pevačica Šakira je svoje skromno detinjstvo delila sa šestoro braće i sestara, a želja da pobedi očev neuspeh koji ih je doveo do bankrota, prokrčila joj je put do slave.

šakira se proslavila pesmom Whenever, Wherever
Shutterstock 

Kolumbijska kraljica pesme i igre, Šakira, osvojila je svet prodornim glasom, ali i izuzetnim smislom za scenski nastup kojim je postala prepoznatljiva širom sveta. Od devojčice koju su prijatelji ismevali, a nastavnici ugnjetavali, izrasla je u pravu lepoticu zbog koje je u jednom trenutku i fudbalski klub Barselona odlučio da uvede specijalan način ponašanja. Tačnije, uprava je donela privremenu odluku da joj zabrani pojavljivanje na njihovim utakmicama kako ne bi odvraćala pažnju posetilaca od najvažnije sporedne stvari na svetu.

Sve ovo osvanulo je u javnosti nakon što je obelodanila vezu sa Žerarom Pikeom. I ovaj medijski pritisak Šakira je smireno prebrodila, a svojim šarmom navela je čelnike kluba da povuku svoju odluku i pre desetak dana ponovo je bodrila svog dečka sa tribina stadiona Kamp nou.

Šakira je rođena je 02.02.1977. godine u Kolumbiji, a potiče iz mešovitog braka - otac joj je libanski imigrant Vilijam Mebarak Šadid, a majka Kolumbijka, špansko-italijanskog porekla Nidija del Karmen Ripolj Torado.

"Ima glas kao koza"

Još kao dete pokazivala je talenat za muziku, dok je već sa 7 godina pisala tekstove i počela da komponuje muziku. Prijavljivala se i na školska takmičenja, na kojima je bila odbijana uz objašnjenje da ima glas "kao koza".

Preokret je usledio nakon što se prijavila za pevačko takmičenje u televizijskoj emisiji Vivan Los Ninos, a presudni momenat u njenom životu desio se kada je imala osam godina. Naime, otac joj je bankrotirao, pa ju je zajedno sa ostatkom porodice poslao u kuću prijatelja u Oranž Kauntiju.

"Dok je otac prolazio kroz pakao, za mene je selidba značila putovanje i mogućnost da jedem američke slatkiše. Kada sam se vratila u Kolumbiju, iz komfornog doma sve je nestalo: dva automobila, nameštaj, čak i klima uređaj. Sećam se rupe u zidu, a televizor u boji je postao crno-beli. Bila sam zbunjena, frustrirana i ljuta na roditelje. Nisam mogla da verujem da su nesposobni. Tada su me odveli u park i pokazali mi da još nismo sve izgubili", ispričala je Šakira za britansko izdanje magazina "Ok" i dodala:

"Videla sam bosu decu i beskućnike kako duvaju lepak. Ta slika mi se urezala u sećanje. Shvatila sam kako još mogu da pohađam školu, a imala sam i porodicu koju volim. Odlučila sam da uspem i nisam htela da ostatak života provedem bez mogućnosti da vozim lepa kola. Opatice u školi ohrabrivale su me da izvodim trbušni ples na školskim priredbama. Bilo mi je deset godina kada sam donela odluku o svojoj budućnosti. Znala sam da želim muzičku karijeru".

Mnogi su njeno pevanje ocenjivali kao loše, ali pevačica nije gubila nadu.

Prvi album snimila je 1991. sa svega 13 godina. Na njenu nesreću, uprkos napornom radu i relativno dobrom timu koji je kao početnik imala, album joj je katastrofalno loše prošao i prodat je u tiražu od svega hiljadu primeraka.

Međutim, buduća zvezda nije dozvolila da joj neuspeh potopi sve nade, pa je nakon dvogodišnje pauze objavila novi album pod nazivom Peligro. Iako je prošao bolje nego prvi, Šakira je ipak odlučila da pauzira kako bi mogla da završi srednju školu. Dok se školovala, život joj nije bio nimalo lak jer je mali stan delila sa braćom i sestrama. Brojna porodica pozitivno je uticala na nju, a to što je rano naučila da skrene pažnju na sebe, bilo joj je od velike koristi u poslu. Međutim, uprkos svemu i do današnjih dana ostala je veoma stidljiva i povučena osoba, potpuno suprotna od one kakvom se predstavlja publici.

Posle pauze koja je usledila kao posledica želje za obrazovanjem, Šakira se u studio vratila 1995. godine i snimila treći album Pies Descalzos koji joj je doneo popularnost u Latinskoj Americi. Singlovi Estoy Aqui, Pies Descalzos i Suenos Blancos postali su ikone pop kulture. Pies Descalzos je prodat u preko četiri miliona kopija, pa je izdat i remiks na kome su uvršćene verzije njenih pesama na portugalskom jeziku radi proboja na brazilsko tržište.

šakira je trećim albumom postigla veliki uspeh
Shutterstock 

"Kada vam saopšte da je nešto što ste uradili kupilo više miliona ljudi, ta sreća ne može da se opiše, a pogotovo nije lako nositi se s tim kada ste tako mladi kao što sam ja bila u tom periodu. Zbog činjenice da sam tako reći preko noći isplivala iz anonimnosti i postala javna ličnost, na nagovor prijatelja rešila sam da posećujem psihijatra. Mislim da je od velike pomoći ako imate mapu za svoju psihu jer tako znate kuda idete. Česte seanse na kauču omogućile su mi da s obe noge čvrsto stojim na zemlji", ispričala je pevačica.

Osim po specifičnom glasu, Šakira je postala poznata i po plesu i pokretima koje je naučila od svoje bake Libanke koja joj je tajnu ovog plesa otkrila još u detinjstvu. Provokativna igra i spotovi nabijeni strastima potpuno su u suprotnosti s njenim privatnim životom - 11 godina bila je u romantičnoj vezi sa svojim jednim dečkom, Antoniom de la Ruom, sinom bivšeg argentinskog predsednika.

šakira sa bivšim dečkom antonijom de la ruom
- / The Photo One / Profimedia 

"Tokom gotovo 11 godina koje smo proveli zajedno, brinuli smo jedno o drugom i međusobno se podržavali u svakom pogledu. To su bile najlepše godine naših života i imali smo izuzetno kvalitetan odnos ", objavila je Šakira nakon što je raskinula romansu.

Međutim, Antonio je Šakiru ubrzo tužio i zatražio neverovatnih 250 miliona dolara, jer je pevačica "iznenada" raskinula poslovni ugovor koji je imala sa njim, te se sin nekadašnjeg predsednika Argentine i advokat osetio kao da mu bivša partnerka nešto duguje.

šakira i pike upoznali su se 2010 godine
FA/COURTESY UNICEF / The Photo One / Profimedia 

Šakira je kasnije uplovila u vezu sa Pikeom, nakon što su se upoznali, 2010. godine. Živeli su u vanbračnoj zajednici u kojoj su dobili sinove, kojima su dali pravoslavna imena - Milan i Saša.

Nakon bolnog udarca koji joj je Pike zadao, pevačica se digla iz pepela i novom pesmom poručila: "Žene ne plaču, žene unovče!". I tako je i uradila, umesto da bude ucveljena i utučena, pevačica je prevaru unovčila dok se njen broj fanova znatno povećao.

Dolazimo do zaključka da pevčica iz svega izlazi kao pobednik, dok je celom svetu održala veliku životnu lekciju. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!