Bliznakinje Meri-Kejt i Ešli Olsen bile su svojevremno najveće dečje zvezde, što ih je i dovelo do činjenice da ih je 2007. magazin "Forbes" uvrstio u najbogatije žene šoubiznisa sa bogatstvom procenjenim na 100 miliona dolara.

Danas, poznate sestre pune 36 godina, a njihov bankovni račun je još veći nego što je bio, pa se veruje da je na njemu više od 500 miliona.

Na velikim ekranima zadnji smo put imali smo priliku da ih vidimo pre 15-ak godina. Uprkos tome njih dve se i danas ubrajaju u top 100 najbogatijih zvezda na svetu.

Fascinantan je podatak da su sa samo šest godina postale najmlađe producentkinje u istoriji Holovuda. Firmu za produkciju filmova, serija, časopisa i video igara 'Dualstar Entertainment' osnovale su 1993. godine, a već četiri godine kasnije mogle su se pohvaliti titulama milionerki.

meri kejt i ešli olsen danas
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Naravno, produkcijsku kuću su u ime blizanakinja do punoletstva zastupali su njihovi roditelji, a kada su sestre preuzele glavnu reč odlučile su da naprave i zamah u karijeri.

Modne ikone

Fokus se s filmske industrije prebacio na modnu, a bliznakinje su postale istaknute promotorke boho stila. Meri Kjet se upisala u modnu istoriju kao pionirka "beskućnik stila", načina odevanja koji preferira prevelike i predimenzionirane odevne komade.

Želela je da sagradi svoje modno carstvo pa je neko vreme provela i kao asistentkinja slavnog dizajnera Zeka Pozena.

Godine 2006. blizanakinje su zajedno osnovale high-end modni brend 'The Row' koji i danas i te kako uspešno posluje. Svoje kreacije redovno prikazuju na njujorškoj nedelji mode, a za svoj dizajn su primile nekoliko prestižnih nagrada.

meri kejt i šeli olsen kao devojčice
Shutterstock 

Beg od medija

Sestre su najavile kako se nemaju nameru da se vrate sveti glume, te su izrazile želju da ostatak života provedu što dalje od kamera. Budući da su pred njih prvi put stale kada su imale samo šest meseci, ova njihova želja ne izaziva čuđenje. U prilog tome ide i podatak da se blizanakinje odbijaju da se priključe društvenim mrežama pa tako nemaju službene profile ni na jednoj popularnoj aplikaciji.

"Jednostavno nam to ne odgovara u ovom trenutku", ispričala je Meri Kejt kada im je ponuđeno pre nekoliko godina da snime još jedan film.

meri kejt i ešli danas se bave modom
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ipak, njihov privatni život u više navrata bio je veoma zanimljiv medijima. Ovo se posebno odnosi na mlađu Meri Kejt čiji ljubavni život redovno puni stranice žute štampe. Pojedini natpisi povezivali su je sa smrću glumca Hita Ledžera s kojim je tada navodno bila u ljubavnoj vezi. Naime, nakon što je 28. januara 2008. godine maserka pronašla glumca bez svesti u njegovom njujorškom apartmanu, prvo je dvaput nazvala Meri Kejt, a tek potom hitnu pomoć. Ona je tada preko advokata zatražila imunitet, ali sve moguće sumnje su odbačene kada je smrt proglašena slučajnim predoziranjem.

meri kejt su povezivali sa hitom ledžerom
Shutterstock 

Sedam godina kasnije odjeknula je vest kako se udala za 17 godina starijeg bankara Olivera Sarkozija, brata nekadašnjeg francuskog predsednika Nikolasa. U aprilu 2020. godine Amerikanka je na iznenađenje mnogih zatražila razvod.

"Ona je bila fokusirana na posao, dok je on, poput mnogih Francuza, želeo da joj porodica bude na prvom mestu. Nije znao da ne može da kontroliše devojku koja je svoje milione zarađivala od malih nogu", reči su kojima je vest o krahu njihova braka prokomentarisao bliski prijatelj para.

"Dejli mejl" je u aprilu pisao da je situacija između Meri Kejt i Sarkozija koji su vezu započeli 2012. veoma komplikovana, kao i da je bankar i polubrat bivšeg predsednika Francuke, Nikole Sarkozija primorao bivšu partnerku da se iseli iz stana u kojem su živeli, prekinuvši zakup, a da je o tome nije ni upozorio. Njegovi advokati su saopštili Meri da se iseli do 18. maja, a li je ona tražila produženje roka do 30. maja.

meri kejt i ešli izbegavaju medije
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, Meri Kejt je jednom prilikom napomenula kako joj je brak pomogao da rasporedi prioritete u životu pa se tako odvikla "ludog života" ispunjenog beskonačnim zabavama. Poznato je kako se u mladosti borila s poremećajima u ishrani, a nagađalo se da je konzumirala i opojne droge.

Ešli - "zlatna" bliznakinja

S druge strane, dva minute starija bliznakinja Ešli važi za "zlatnu sestru" u porodici Olsen. Nakon završetka školovanja nastavila je pomno da radi na kreiranju porodičnog modnog brenda i plasmanu popratnih proizvoda s njihovim potpisom na svetsko tržište. Godine 2005. našla se u jeku skandala kada je na osnovu snimljenih fotografija javno prozvana zbog konzumacije droge.

ešli važi za zlatnu bliznakinju
Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Tužila je nedeljnik koji je plasirao ovu priču, nakon čega joj je odobrena odšteta u visini 40 miliona dolara zbog nanošenja štete ugledu. Od tada njeno lice mahom krasi samo modne stranice prestižnih časopisa. Što se njenog ljubavnog života tiče, od 2017. godine je u vezi s umetnikom Luisom Ejsnerom. Bliznakinje trenutno žive u Njujorku u prestižnoj četvrti Aper Ist Sajd.

Shutterstock Meri Kejt i Ešli Olsen

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!