Hit Ledžer je jedan od onih tragičnih glumaca koji nije uspeo da izdrži pritisak i koji je prerano otišao sa ovog sveta. Tokom života često ga je pratila titula "jednog od najperspektivnijih umetnika", i kada pogledate njegova ostvarenja, pa čak i ona sa samog početka, jasno je zašto je to tako.

Nažalost, imao je samo 28 godina kada je preminuo, a njegovo telo pronađeno je 22. januara 2008. godine u njegovom stanu u Njujorku. Ležao je nag, a pored njega su se nalazili lekovi. Međutim, i dan-danas njegova smrt je misterija, jer, iako se s jedne strane pričalo da je pokušao da izvrši samoubistvo, sa druge strane je poznato da mu je hajlajt života bila ćerkica Matilda koja je imala samo 2 godine kada je umro, te da joj nikada ne bi uradio tako nešto.

Hit Ledžer pronađen je mrtav u svom stanu.
Shutterstock 

Govorilo se i da je sve nesrećan slučaj zbog pogrešne doze prepisanih lekova, a mnogi su za to krivili jednu od sestara Olsen - Meri-Kejt, jer ga je ona navodno navukla na narkotike. Toksikološki izveštaj pokazao je da je količina lekova bila preniska da bi mogla da ga ubije, te se sve više spominjao srčani udar kao razlog smrti. Međutim, finalna verzija je bila - predoziranje narkoticima.

Zapravo, nakon njegove smrti pronađen je dnevnik u kom se jasno viidi da je lik Džokera bio suviše mračan za glumca, te imao na njega ogroman uticaj i odveo ga u najdublju depresiju. Hit, koji bi danas napunio 43 godine, zbog uloge je pokušavao da uđe u um zlikovaca, odao se kokainu, te ne čudi što je svet ubeđen da ga je upravo Džoker za kog je posthumno dobio Oskara "krivac" što je prerano otišao u smrt.

Sedeo sam u hotelskoj sobi oko mesec dana, zaključavao se i izolovao od svega, napravio mali dnevnik i eksperimentisao sa glasovima - rekao je Ledžer svojevremeno za Empire.

Australijanac je takođe, prema određenim izvorima, patio i od nesanice, a jednom prilikom je za NewYork Times izjavio kako spava svega dva sata noću:

Ne mogu da prestanem da razmišljam. Moje telo je potpuno iscrpljeno, ali mozak neprestano nastavlja sa radom.

Hitov prijatelj i glasovni trener, Geri Grenil, živeo je sa glumcem tokom nekoliko poslednjih nedelja njegovog života i potvrdio je kako bi ga često zatekao kako tumara po stanu u sitnim noćnim satima.

Sve pomenuto sigurno predstavlja deo onoga što je kasnije pretočeno u najboljeg Džokera svih vremena. Ledžerove performanse su na savršen način istakle suludi sklop ovog super zlikovca i ubedile gledaoce da je postojanje ovog manijakalnog ubice zaista moguće.

Uloga Džokera je dokaz koliko se Hit Ledžer davao za uloge.
pritnscreen/youtube 

Na sve to, Hita je mučio i raskid sa glumicom Mišel Vilijams, koja danas proslavlja 43. rođendan, sa kojom je dobio ćerku Matildu, nemogućnost da je viša koliko želi, uz sve navedeno bila je karta u jednom smeru - do sigurne smrti.

Raskid sa Mišel Vilijams Ledžer je teško podneo jer nije mogao da viđa ćerku Matildu.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak "Mračni vitez" nije poslednji Ledžerov film. "The Imaginarium of Doctor Parnassus" bilo je poslednje ostvarenje na kom je radio, a u trenutku smrti, snimljeno je otprilike polovina materijala. Ipak, tokom karijere koju je započeo još kao mladić snimio je nebrojeno serija i fimova.

Hit Ledžer proslavio se ulogom Džokera.
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

Prvu veću ulogu ostvario je u tinejdžerskoj komediji "Deset stvari koje mrzim kod tebe", a njegova karijera krenula je uzlaznom linijom u holivudskom spektaklu Mela Gibsona "Patriota". Ozbiljniji dramski izazov na koji je uspešno odgovorio upućen mu je ulogom čuvara zatvora u filmu "Bal monstruma", a nakon toga, velike uloge su se samo smenjivale jedna za drugom.

Hit Ledžer je karijeru započeo filmom "10 stvari koje mrzim kod tebe".
pritnscreen/youtube 

Ledžer je bio jedan od onih koji se glumi davao bezrezervno. Potpuno bi se posvećivao ulozi koju je spremao do to mere da je praktično živeo kroz taj lik. Trudio se da mu svaka uloga bude drugačija od predhodne, a svaki lik jedinstven i specifičan. Bilo mu je lako da iznova i iznova ulazi u "novu kožu", a vrhunac transformacije doživeo je kroz ulogu Džokera, koja ga je na kraju koštala života.

Hit Ledžera uloga Džokera odvela je u smrt.
pritnscreen/youtube 

Upravo izbrisana scena iz "Mračnog viteza" dokazuje koliki je zapravo bio nivo uvrnustori Džokera u Ledžerovoj izvedbi. Scena predstavlja Džokera koji diže fiktivnu Gotam opštu bolnicu u vazduh i zatim beži sa lica mesta u školskom autobusu. Kako se autobus udaljava, Ledžerov lik se vidi kako sedi smireno i sa blagim osmehom na licu dok prolazi pokraj sve više detonacija koje izazivaju apsolutni haos i rasulo, koje ga uopšte ne dotiče.

Sa druge strane, kako je rasla njegova slava u holivudskim krugovima, tako i njegova popularnost među ženskim delom. Srcelomac je najpre dve godine bio u vezi sa dve godine starijom Naomi Vots sve dok nije upoznao Mišel Vilijams.

Hit Ledžer i Mišel Vilijams imali su uspone u padove u vezi.
Shutterstock 

Njihov turbulentan odnos bio je pun uspona i padova, mirili su se i raskidali, obnavljali veridbu, a par je 2005. dobio i ćerku Matildu Rouz.

Mišel Vilijams i Hit Ledžer dobili su ćerku Matildu.
GARDINER ANDERSON / Bauer Griffin / Profimedia 

Roditeljstvo je glumca potpuno promenilo, te ne čudi što mu je konačan raskid dve godine kasnije toliko teško pao. Ledžer se veoma teško borio sa razdvojenošću od ćerke koju je dobio sa Vilijamsovom, iako je pokušavao da ubije bol zabavljanjem sa brojnim lepoticama.

Nakon raskida s Mišel govorilo se da je bio u vezi s bivšim modelom Helenom Kristensen, a povezivali su ga i sa Lindzi Lohan i brojnim drugim zvezdama svetskog šoubiznisa. Pred smrt se pričalo da je ušao u vezu sa Meri Olsen koja ga je navodno i navukla na lekove. Nažalost, iznenadna smrt prekinula je Ledžerovu karijeru zbog koje je mogao da postane najveći glumac svih vremena, po mišljenju mnogih, a da li će jednog dana njegova ćerka krenuti glumačkim stopama slavnog oca i nastaviti njegovo zavreštanje, ostaje da vidimo.

Hit Ledžer pao je u depresiju zbog Džokera.
Shutterstock 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ANKETA BEOGRAĐANA O VRAĆANJU SMRTNE KAZNE Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!