Hit Ledžer možda je preminuo pre deceniju ipo, ali i 15 godina nakon tragičnog događaja, svet se i dalje ne miri sa njegovom smrću. Podsetimo, proslavljeni glumac pronađen je mrtav u 29. godini u svom stanu na Menhetnu, a njegova smrt proglašena je nesrećnim slučajem kojoj je presudila kombinacija lekova i opijata, nakon čega je doživeo srčani udar.

Hit Ledžer je preminuo usled kombinacije narkotika i lekova.
Shutterstock 

Mnogi su mišljenja da je svemu "kumovala" njegova poslednja uloga. Radi se o ulozi legendarnog Džokera u filmu "Mračni Vitez", a jasno je da se radilo o jako zahtevnom liku.

hit ledžer odvojio se od svih da bi spremao Džokera.
Shutterstock 

Glumac je nekoliko puta i sam rekao da su mu pripreme iscrpljujuće i da se teško prilagođava njegovom karakteru. Poznato je da je Ledžer koristio zaista bizarnu metodu kako bi se uživeo u lik Džokera te da se na šest nedelja potpuno odvojio od ostatka sveta i ograničio na život u hotelskoj sobi.

U to vreme je vodio i poznati "Džokerov dnevnik" u kojem je opisao što mu je prolazilo kroz glavu. Dok je bio izolovan u hotelskoj sobi, Ledžer je provodio sveobuhvatnu analizu lika kako bi ga skrojio prema "novom principu".

Mnogi su mišljenja da je Hit Ledžer umro zbog Džokera.
pritnscreen/youtube 

"Zaključavao sam se u sobu u kojoj sam eksperimentirao s različitim glasovima. Sve sam zapisivao u dnevnik jer sam želio da uđem u to "kraljevstvo psihopata"", objasnio je jednom prilikom glumac.

"On ne pokazuje empatiju niti ima savest, što je zapravo zabavno jer ne postoje granice onoga što može reći ili napraviti. Uvek je vrlo ličan taj proces ulaženja u određeni lik. Priprema za ulogu bila je kombinacija čitanja stripova i scenarija, a zatim bih meditirao. Kristofer Nolan i ja imali smo jednaku viziju Džokera što je bilo očigledno nakon našeg prvog sastanka. Potom sam otišao da pronađem lik, našao ga i vratio se", ispričao je glumac u jednom intervjuu.

Međutim, uprkos tome što su i on i Nolan imali "istu viziju", Ledžer je često improvizovao tokom Džokerovih scena. To je snimanje učinilo nepredvidivim i intezivnijim.

Hit ledžer često je eksperimentisao čak i tokom snimanja Džokera.
Youtube 

Džokerov dnevnik bio je jedan od načina na koje je glumac ulazio u ulogu, a zanimljiva su bila i preklapanja lika i glumca. Naime, Ledžera je rođena sestra često odevala u kostim medicinske sestre kada su bili mali, a upravo Džoker u sceni deotanije Gotama nosi uniformu medicinske sestre.

Hit Ledžer je nosio u sceni kostim medicinske sestre jer ga je sestra tako oblačila kad su bili mali.
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

U Ledžerovom dnevniku takođe su pronađeni Džokerovi dijalozi s drugim likovima, fotografije hijena (služile su mu za smišljanje Džokerovog smeha) i brojne druge asocijacije na ovaj lik, a ono što je mnogima slomilo srce su jezive, gotovo proročke reči upisane na poslednjoj stranici dnevnika velikim slovima.

"Bye, bye" ("Zbogom, zbogom"), napisao je. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!