Kijanu Rivs možda je jedna od najfinijih i najvoljenijih holivudskih zvezda, ali nisu svi njegovi obožavatelji. Kako stvari stoje, na listi onih koji nisu ljubitelji njegovog lika i dela je čuveni Čendler iz serije "Prijatelji", odnosno glumac Metju Peri, koji je svoje mišljenje istakao upravo u svojim memoarima koji su podigli ogromnu prašinu u javnosti. 

Naime, Peri se u jednom trenutku dotakao pokojnog glumca Rivera Finiksa sa kojim je 1988. radio na filmu "A Night in the Life of Jimmy Reardon". Osvrnuvši se na Finiksovu smrt 1993. godine, Peri se morbidno našalio da je to trebalo da bude Kijanu Rivs. 

"Zašto pravi, istinski misliovi kao što su River Feniks i Hit Ledžer umiru, ali Kijanu Rivs i dalje hoda među nama", napisao je navodno Peri u novoj knjizi, prenosi "Daily Mail".

Metju peri nema lepo mišljenje o kolegi kijanu Rivsu.
printscreen/youtube 

River Finiks je inače preminuo sa samo 23 godine nakon što se predozirao. Kijanu i River bili su najbolji prijatelji, ali je sa Finiksom jaku vezu osećao i sam Peri. 

"River je bio prelep čovek iznutra i spolja i previše lep za ovaj svet, kako se ispostavilo. Uvek se čini da su stvarno talentovani momci ti koji odlaze", napisao je glumac i dodao da ga je slomila vest o tome da mu je prijatelj umro.

River Finiks je preminuo sa samo 23 godine.
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Ono što je prilično bizarno jeste da Metjuov animozitet prema Rivsu nije ograničen samo na njihovu međusobnu povezanost sa Feniksom. On je spomenuo Kijanua i dok je pisao o Krisu Farliju, još jednom glumcu i prijatelju koji je preminuo 1997. u 33. godini od predoziranja.

Metju Peri je ponizio Kijanu Rivsa.
pritscreen/youtube 

Farli i Metju zajedno su glumi u komediji "Almost Heroes", koja je objavljena godinu dana nakon Farlijeve smrti.

"Probio sam rupu u zidu svlačionice Dženifer Eniston kada sam saznao za Farlijevu smrt. A Kijanu Rivs i dalje hoda među nama", napisao je. 

U knjizi nema dodatnih referenci na Rivsa i nije objašnjeno zašto se Peri oseća tako prema zvezdi Matriksa. Dvojica glumaca nikada nisu radili zajedno i nije jasno da li su se ikada i sreli.

Nagađa da Peri samo nije obožavatelj Rivsove glume, jer izgleda da njegovi komentari o Finiksu impliciraju da je Rivs netalentovan.

Inače, Peri se u memoarima, ali i u nedavnim intervjuima, osvrnuo i na svoju podugačku istoriju zavisnosti od narkotika, što je verovatno smrt Feniksa, Ledžera i Farlija učinilo posebno bolnim za njega, ali i na bivše veze i ljubavne izbore.

Metju Peri je u svojoj biografiji poktačio mnoge kolege.
SPOT-stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!