Ćerka pokojnog glumca Hita Ledžera, 16-godišnja Matilda Rouz, imala je samo dve godine kada je njen otac preminuo. Ona je danas već odrasla devojka, a paparaci su je jednom prilikom snimili u šetnji s majkom, glumicom Mišel Vilijams.

Matilda je izgledom prava mešavina oca i majke, ali mnogi Ledžerovi obožavatelji tvrde kako je slika i prilika svog oca. Njeni baka i deda još su ranije istakli kako je karakterno potpuno nalik ocu, što ih veoma veseli. "Ima njegovu energiju, njegov karakter i neodoljivo nas podseća na njega", rekao je pre nekoliko meseci Hitov otac Kim.

Matilda je rođena 28. oktobra 2005. godine, ali nažalost nikada nije imala priliku da bolje upozna svog oca.

Ledžer je preminuo kada je Matilda imala dve godine, a njegov veliki prijatelj koji je ujedno i kum Matildi, Džejk Džilehol, sprijateljio se s devojčicom i jako često provode vreme zajedno.

Matilda daas ima 16 godina
- / Backgrid USA / Profimedia 

S babom i dedom devojčica ima dobar odnos, a tome svedoči i činjenica da su upravo oni svo njegovo nasledstvo pripisali Matildi. U jednom trenutku su se u javnosti pojavile informacije da Hit ćerki ništa nije ostavio jer testament nakon njenog rođenja nije menjao.

MNOGI SE SLAŽU DA JE mATILDA SLIKA I PRILIKA SVOG OCA
Skyler2018 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Veliku ulogu u svemu imala je i glumica Mšel Vilijams, koja se nakon smrti Hita Ledžera povukla iz javnosti i jedno vreme i pauzirala svoju karijeru. S Matildom se preselila iz Njujorka u mirniji grad, ali nakon nekoliko godina se vratila se filmu na velika vrata.

Dala je i novu priliku ljubavi, a Matilda je postala i sestra nakon što je Mišel dobila drugo dete s Tomasom Kailom, za kog se udala u tajnosti u martu 2020. godine.

Podsetimo, Hit je umro je januara 2008. godine, a njegova smrt proglašena je nesrećnim slučajem, do koje je došlo pogrešnom kombinacijom lekova. Za sobom je ostavio filmove po kojima će ga mnogi pamtiti, poput "Planine Broukbek", "Kazanove" i "Mračnog viteza".


Upravo za "Mračnog viteza", Ledžer je posthumno nagrađen za Oskara za ulogu Džokera, a mnogi se slažu kako je njegova adaptacija čuvenog negativca jedna od najboljih ikada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!