Ćerka nikad prežaljenog glumca Hita Ledžera, 15-godišnja Matilda Rouz, već je odrasla devojka, a fotografi su je ovoge nedelje uhvatili u šetnji s majkom, glumicom Mišel Vilijams.

Matilda je izgledom prava mešavina oca i majke, ali mnogi Ledžerovi obožavatelji tvrde kako je slika i prilika svog oca.

Njeni baka i deda još su ranije istakli kako je karakterno potpuno nalik ocu, što ih veoma veseli. "Ima njegovu energiju, njegov karakter i neodoljivo nas podseća na njega", rekao je pre nekoliko meseci Hitov otac Kim.

Matilda je rođena 28. oktobra 2005. godine, ali na žalost nikada nije imala priliku da bolje upozna svog oca.

cerka hita ledzera
- / Backgrid USA / Profimedia 

Ledžer je preminuo kada je ona imala tek dve godine, a njegov veliki prijatelj koji je ujedno i kum Matildi, Džejk Džilehol, sprijateljio se s devojčicom i jako često provode vreme zajedno. 

S bakom i dedom devojčica ima dobar odnos, a tome svedoči i činjenica da su upravo oni svo njegovo nasledstvo pripisali Matildi. U jednom trenutku su se u javnosti pojavile informacije da Hit ćerki ništa nije ostavio jer testament nakon njenog rođenja nije menjao.

Veliku ulogu u svemu imala je i glumica Mšel Vilijams, koja se nakon smrti Hita Ledžera povukla iz javnosti i jedno vreme i pauzirala svoju karijeru. S Matildom se preselila iz Njujorka u mirniji grad, ali nakon nekoliko godina se vratila na velika vrata.

Dala je i novu priliku ljubavi, a Matilda je postala i sestra nakon što je Mišel dobila drugo dete s Tomasom Kailom, za kog se udala u tajnosti u martu prošle godine.

Podsetimo, glumac umro je 22. januara 2008. godine, a njegova smrt proglašena je nesrećnim slučajem, do koje je došlo pogrešnom kombinacijom lekova. Za sobom je ostavio filmove po kojima će ga mnogi pamtiti, poput "Planine Broukbek", "Kazanove" i "Mračnog viteza".

Upravo za "Mračnog viteza" Ledžer je posthumno nagrađen za Oskara za ulogu Džokera, a mnogi se slažu kako je njegova adaptacija čuvenog negativca jedna od najboljih ikada.