Henri, Piter i Džejn Fonda deo su slavne glumačke porodice koja se može pohvaliti uspehom, slavom, ali i intrigama. Deo te dinastije je i Bridžit Fonda, jedna od najtraženijih glumica 90-ih koje u medijima nije bilo 12 godina.

Bridžit Fondi je u samom startu bilo suđeno da postane glumica. Imala je samo 5 godina kada se zajedno sa svojim ocem pojavila u kultnom filmu "Goli u sedlu", a kasnije je igrala u brojnim hitovima poput "Džeki Braun" Kventina Tarantina.

Međutim, na vrhuncu karijere Bridžit se 2022. godine potpuno povukla iz sveta filma i odlučila je da se penzioniše. Poslednji put se pojavila na jednom javnom događaju 2009. godine na premijeri Tarantinovog filma "Inglorious Basterds" i od tada javnost nije videla ni jednu jedinu njenu fotografiju.

Bridžit Fonda bila je veoma popularna 90-ih godina
Shutterstock 

Pparaci su je pre nekoliko dana prvi put snimili, a slike koje su  obišle svet iznenadile su mnoge. Bridžet danas izgleda potpuno drugačije i mnogi nisu ni bili sigurni da je ona u pitanju.

Fotografije i tekst o Bridžit najpre je objavljen u Daily Mail-u i to uz burne reakcije čitalaca koji su osudili britanski tabloid kako su neopravdano prozvali glumicu zbog težine i načina na koji se obukla kada je izašla da završi obaveze po gradu.

Inače, Bridžit Fonda je igrala u trećem delu kultnog filma "Kum", ali je pravi uspeh imala uz ulogu Alison Ali Džouns u trileru iz 1992. godine - "Single White Female". Iste godine igrala je uz Met Dilana u komediji "Singles", a potom je 1997. godine imala jednu od glavnih uloga uz Roberta De Nira, Semjuel L. Džeksona i Pem Grir u filmu "Džeki Braun".

Poslednja rola joj je bila sa Džet Lijem 2001. godine u filmu "Kiss of the Dragon". Naredne godine je rešila da odustane od glume i posvetila se porodičnom životu uz muža kompozitora Denija Elfmana sa kojim ima jednog sina.

Bridžit je nedavno napunuča 58 godina. Njen deda je bio Henri Fonda jedan od najuspešnijih i najdugovečnijih glumaca iz zlatne ere Holivuda.

Igrao je i na Brodveju, osvojio Oskara a podjednako uspešan je bio i njegov sin Piter, Bridžitin otac. Piter Fonda je bio glumac, reditelj i scenarista koji je možda i najpoznatiji po filmu "Goli u sedlu" koji je producirao, za njega napisao scenario i uz Džeka Niksona i Denisa Hupera, odigrao glavnu ulogu u ostvarenju koje je popločalo put za nezavisne filmove i raoad drame generalno.

Bridžit je odrasla u glumačkoj porodici i naki način joj je bilo suđeno da postane glumica
Shutterstock 

Podjednako uspešna u ovoj slavnoj filmskoj porodici je i Bridžitina tetka Džejn Fonda. Gumica, model i priznata politička aktivistkinja je jedna od najupečatljivijih žena na svetu.

Pored bogate glumačke karijere koje su krunisane sa dva Oskara, spektakularnog poteza da izbaci video kasete sa svojim vežbama, svi je znaju i po svom angažovanju kao aktivistkinje koja se slikala na tenku protestujući protiv rata u Vijetnamu, a hapšena je nekoliko puno puta ekološkim protestima i protestima za prava žena.

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!