Bivša manekenka Dženis Dikinson bila je seks simobl, patnja mnogih muškaraca, a žene širom sveta divile su se njenoj lepoti. U više navrata ponosno je isticala kako je upravo ona bila prvi supermodel sveta, nedavno je viđena na otvaranju jedne izložbe u Los Anđelesu.

Nažalost, javnost je imala priliku da se uveri da od njene pridone lepote nije ostalo gotovo ništa jer preterano korišćenje botoksa i plastične operacije i te kako su ostavile traga na njenom licu.

Dženis Dikinson nekada je bila jedna od najuspešnijih manekenki
Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dženis se na ovom događaju pojavila u uskim, crnim, kožnim pantalonama, rolci u istoj boji i ljubičastoj bundi od veštačke kože, a svoj stajling je upotpunila lakovanim čizmama.

Dženis se pojavila na jednom događaju u Los Anđeslesu gde je pažnju privuklo njeno lice
WIZ/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ipak, najviše pažnje privuklo je njeno lice koje manekenka već više od tri decenije menja uz pomoć estetskih zahteva.

Dženis danas ima 67 godina, može se pohvaliti fit figurom, ali s druge strane očigledno je da je previše puta otišla pod nož. Njeno lice je zategnuto do te mere da Dženis jedva drži oči otvorene, dok su njenausta krajnje izdeformisana.

Botok i plastične operacije uništili su njenu lepotu
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Dženis je početkom 70-ih bila jedna od najangažovanijih i najtraženijih manekenki sveta , a njenoj lepoti, bujnoj kosi, punim usnama i širokom osmehu divio se čitav svet.

Sarađivala je sa brojnim poznatim brendovima i krasila naslovnice uticajnih magazina - samo se na naslovnici "Vogue" našla 37 puta.

Ali želja za večnim ladolikim izgledom bila je jača od svega, zbog čega se Dženis podvrgla nizu plastičnih operacija i tako uništila svoju prirodnu lepotu.

Dženis je sarađivala sa mnogim poznatim brendovima
Shutterstock 

Manekeka je danas u braku sa šest godina starijim psihijatrom Robertom Gernerom, kog je upoznala 2012. godine na sastanku na slepo.

Upravo je Gerner ovoj dami bio najveća podrška dok se lečila od raka dojke 2016. godine i prolazila kroz hemoterapije, a nakon što su prebrodili ovu krizu razmenili su bračne zavete.

Svoju mirnu luka prinašla je kraj Ruperta Gernera kog je upoznala na sastanku na slepo
Instagram 

Uz Dženis se veže i skandal u koji je uključen slavni glumac Silvester Stalone. Stalone je početkom 90-ih već bio u vezi sa sadašnjom suprugom Dženifer Flevin, a onda joj je pismom "saopštio" da raskida s njom zbog Dženis.

Tokom karijere pratili su je brojni skandali a muškarci su joj se bacali pred noge
Shutterstock 

Ona je 1994. rodila ćerku Savanu, a Silvester je verovao da je ona njegova ćerka, pa je tako dobila njegovo prezime nakon rođenja. Glumac i Dženis bili su vereni šest meseci, a nekoliko nedelja nakon što se manekenka porodila, razišli su se, jer je DNK test pokazao da Stalone nije Savanin otac. Nakon toga, Dženis je iznenadila javnost kada je u autobiografiji "No Lifeguard On Duty" iz 2002. otkrila da je spavala s tri muškarca u razmaku od samo nekoliko dana.

Ispalo je da je otac njene ćerke filmski producent Majkl Birnbaum. Dženis ima i sina Nejtana Fildsa iz braka s televizijskim producentom Sajmonom Fildsom.

Instagram, Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Koliko se manekenka promenila od početka karijere