Fatalna lepotica iz čuvenog filma "Beti Blu" bila je i ostala jedno je od najupečatljivih lica francuske kinematografije. Glumica Beatis Dal vodrila je lud život, kršila zakone i moralna načela i time se ponosi. Detalji iz njene burne biografije otkrivaju da je najveća pankerka na filmu.

- Nikada nisam mislila da sam lepa, ali imam moć privlačnosti, rekla je o sebi za The Guardian. Zaštitni znak Beatris Dal je njen razmak zuba, koji mnogi smatraju seksi. Gotovo uvek nosi samo crnu garderobu, na usne stavlja crveni ruž, ima tetovažu krsta na levom zglobu i raspeće iznad dekoltea.

Rupert Everet, gej glumac s kojim je bila u vezi, opisao ju je kao "Jovanku Orleanku – kada bi bila bombaš samoubica".

Sa samo 14 godina Beatris je pobegla od kuće i preselila se u Pariz, gde je živela od krađa. Tada, kao i sada pratil je pank scenu u Francuskoj.

Beatris je sa samo 14 godina pobegla od kuće
AlexBale / Alamy / Alamy / Profimedia 

Buran ljubavni život

Njen prvi muž, slikar Žan Fransoa Dal ubio se tri meseca nakon njihovog raskida. Svog drugog muža Guenela Mezijanija upoznala je kada je snimala film u zatvoru, gde je on služio kaznu zbog silovanja.

Od njega se razvela 2014. godine kada je ponovo postao nasilan. Bila je i u burnoj vezi s reperom Džoijem Starom, čovekom sa tako kratkim fitiljem da je jednom udario majmuna u jednoj TV emisiji. Pored svega, kako kaže uvek je čuvala svoju nezavisnost.

- Nikada nisam živela sa momkom za koga sam se udala ili kog sam volela. Živim sama. I sama sam veoma dobro. Vidite, želim da radim sve što muškarac može, ali mnogo bolje, rekla je francuska glumica.

Tokom karijere šokirala je sve svojim ponašanjem kad aje završila u zatvoru i priznala da je pojela ljudsko uho
Shutterstock 

Kanibalizam, zatvor, poroci

Tokom karijere, pratile su je šokantne izjave. U jednoj TV emisiji 2016. godine, šokirala je sve kada je priznala da je pojela uvo mrtvaca dok je bila u mrtvačnici.

- Jednom smo sebi napravili obrok, hteli smo da jedemo jer smo uzeli esid. Probali smo uvo. Oh la la, nije ništa strašno. U svakom slučaju, tip se nije bunio, nije ni znao da sam mu pojela uši, rekla je kroz smeh. Takođe je otkrila i kako je nekoliko puta prodala delove tela studentima medicine. Bila je i hapšena zbog posedovanja heroina i kokaina, 1995. godine.

Tri godine pre toga osuđena je za krađu ogrlice na šest meseci uslovne kazne. Rekla je da je ukrala ogrlicu jer je bila depresivna.

Jedna uloga sve je promenila

Jednog dana sredinom 80-ih, Dal je šetala Parizom i fotograf u prolazu ju je uslikao, a tada nije ni slutila kako će joj se život promeniti.

- Sledeće što znam je da sam na naslovnoj strani časopisa koji se zove Photo, rekla je. Njenu fotografiju video je direktor kastinga Dominik Besnehard, koji ju je predložio za glavnu ulogu u "Beti Blu". Film danas mnogi nazivaju seksitičkim, ali ona ne misli tako.

- Postoji mnogo engleskih i američkih rok muzičara koji su mi ukazali omaž kao Beti. Zaista sam ponosna na to, priznaje glumica. Tokom karijere snimila je 75 filmova, ali tvrdi da se nije obogatila.

Njen zaštitni znak bio je razmak među zubima
MPP / Bestimage / Profimedia 

- Nemam auto, nemam svoj stan, nemam kuću na selu. Ali kada pogledam svoju karijeru, znam da sam dobra glumica. Neću da se prostituišem. Apsolutno ne kritikujem prostitutke, ali nikada nisam prihvatila ulogu zbog novca, iskrena je Beatris.

Ošamarila američkog konzula

Ističe da se ne slaže sa svojim koleginicama, francuskim glumcima Ketrin Denuv i Brižit Bardo o anglosaksonskom puritanizmu koji stoji iza pokreta #MeToo.

- U znak solidarnosti sa ženama, podržavam #MeToo i žene koje su maltretirane. Ali znate šta mi je bizarno? Tako se ti muškarci osuđuju i onda vidite slike tih istih žena koje poziraju ruku pod ruku sa njima. To se desilo sa Harvijem Vajnštajnom. Bilo je glumica koje su ga osudile – vrlo dobro. Ali šta onda, hodati ruku pod ruku s njim? Stvarno?, zapitala se.

Beatris kaže da ju je Vajnštajn upoznao sa Mikijem Rurkom za kojeg je čak želela da se uda, a njena karijera danas bi verovatn bila drugačija da nije ošamarila službenika američke ambasade 1997.

1997. Dal je ošamarila američkog službenika zbog tona na koji je razgovarao s njom
Shutterstock 

- Ali on je to tražio! Bila mi je potrebna zelena karta da bih radila sa Abelom Ferarom na njegovom filmu The Blackout. Bila sam osuđena zbog posedovanja heroina i kokaina, pa je ovaj konzul rekao: "Nisi osoba kakvu želimo u Americi". Razgovarao je sa mnom bez poštovanja. Rekla sam mu: "Ne pričaš tako sa suprugom, pa nemoj ni sa mnom". I ošamarila sam ga. Bila sam zabranjena sedam godina, ispričala je za The Guardian i dodala da nikada nije želela holivudsku karijeru.

- Trebalo je da budem u Pulp Fiction i volela bih da radim za Tarantina, ali nisam uspela, a dali su ulogu Fabijene, devojke Brusa Vilisa, portugalskoj glumici Mariji de Medeiros, ističe Dal.

Kako kaže, i dalje je katolkinja i tvrdi da ide u crkvu, a njena izjava o religiji verovatno će razbesneti vernike.

- Volim Hrista jer je on izmislio vezivanje. Zamislite ga kako visi na krstu izbačenih kukova. On je veoma seksi, zar ne?, rekla je Beatris.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!