Restoran Nusr-Et Steakhouse, otvoren prošle godine u londonskom Knightsbridgeu završio je na 17.423 mestu od 17.493 londonskih restorana prema ocenama na TripAdvisoru. Takođe, zauzeo je 265. mesto od 265 steak-housea u britanskoj prestonici.

Retko ko bi očekivao da će takva sudbina zadesiti restoran kojem je vlasnik turski kuvar Nusret Gokče, poznatiji kao internet senzacija Salt Bae.

Svet je 2017. godine doslovno poludeo za Turčinom zbog njegovog, kako se pisalo "senzualnog i erotičnog" pristupa obradi hrane, posebno mesa. Nije dugo trebalo pa da njegovo dodavanje "prstohvata soli" na odrezak postane ultrapopularan mem.

Nusret Gokče ima celi lanac steak-house restorana u nekoliko turskih gradova kao i u Dubaiju, Njujorku, na Mikonosu, a služio je zvezde poput Antonija Banderasa, Tomija Hilfigera, Ašera, Andreu Bočelija, Al Paćina, marka Valberka, Malumu i mnoge druge...

Londonski restoran dugo je najavljiva otvarenje, međutim stvari nisu bile baš blistave od samog početka rada tog mesta. Salt Bae je najviše bio na udaru zbog apsurdno visokih cena - nema tog medija na ostrvu koji nije pisao o slučaju gostiju koji su za svoju večeru dobili račun od 37.000 funti što bi bilo 5 miliona dinara.

Restoran na TripAdvisoru ima 126 recenzija, a prosek ocena su mizerne dve zvezdice. Više od polovine, 75 ocenjivača, svoje iskustvo u restoranu označilo je kao "užasno", a tek 30 kao izvrsno.

restoran slavnog turčina izazvao nezadovoljstv o gostiju
www.tripadvisor.com 

Jedan razočarani gost svoj post nazvao je "Shi*e" a zatim se napisao: "Suvo suvo suvo. Bljutavo. Očigledno, Salt Bae štedi na soli - kao i na svim drugim vrstama ukusa. Rasipanje novca. Lažov s društvenih mreža. Žao mi je ljudi koji su uvereni da je ovo dobra hrana."

komentari na internetu na račun nusreta
www.tripadvisor.com 

Recenzent koji je dao pet zvezdica pak smatra da "kritičari moraju odrasti."

- Moje iskustvo bilo je ugodno. Svakako preporučujem ako imate novca i vremena - dodao je.

Minimalnu ocenu dao je i ocenjivač koji je na kraju podužeg obrazloženja (namrgođeno osoblje, nejasan cenovnik, osrednja hrana, previsoke cene) rekao da će svakako nastaviti da prati živopisnog gazdu Salt Baea na društvenim mrežama, ali nikad više neće nogom kročiti u neki od njegovih restorana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!