Proslavljeni turski kuvar Nusret Gokče, poznat i kao Salt Bae, traži novog kuvara za spremanje skupih poslastica s jelovnika njegovog restorana, kao što je odrezak  "Tomahavk" čija cena iznosi 1.975 dolara, a ono što je sve šokiralo je plata koja se nudi za tu poziciju.

Daily Mail prenosi da slavni kuvar traži novog radnika za svoj poznati londonski steakhouse Nusr-Et i nudi platu od samo 16 dolara po satu, plus napojnice, a ta je plata jednaka prilogu pire krompira ili slatkog kukuruza u tom restoranu.

Oglas za posao objavljen je na stranici caterer.com i napominje da restoran daje vrlo konkurentsku platu.

“Neverovatna prilika da se iskusni kuvar De Partie pridruži Nusretovom timu u novom restoranu u Londonu. Kao Chef De Partie, radćete s nekim od najboljih sastojaka iz Ujedinjenog Kraljevstva i inostranstva u jednom od najpoznatijih steakhousea na svetu. Imaćete veliku ulogu u timu i pomagaćete glavnog kuvara tokom služenja. Uspešnom kandidatu Nusret London nudi vrlo konkurentsku platu i izvrsne mogućnosti za razvoj globalne karijere", stoji u opisu posla.

nusret gokce u svom restoranu
Ozan KOSE / AFP / Profimedia 

Inače nakon velikog otvaranja u septembru, Nusr-Et London našao se na udaru žestokih kritika zbog svojih nečuvenih cena, koje uključuju dezerte od 34 dolara, sok od 12 dolara, zlatni burger za 136 dolara, Golden Giant Striplion za 1.839 dolara i Golden Kafes za 681 dolara kako navodi Sun.

Malo je reći da je ovaj oglas izazvao bes na mrežama, jer korisnici smatraju da je ovo mala plata, s obzirom na imidž restorana.

38-godšnji Gokče proslavio se 2017. godine kada se pojavio video u kojem rukom baca so na odrezak, a ubrzo je razvio svoj brend s 38 miliiona pratilaca na društvenim mrežama i otvorio 17 restorana širom sveta.

Njih rado posećuju zvezde s A-liste kao što su Leonardo Di Kaprio i Dejvid Bekam.

U avgustu ove godine Gokče i njegov lanac restorana našli su se u problemima, nakon što su optuženi zbog malih plata radnika. Pet ljudi podnelo je tužbu u Njujorku jer im je odbio isplatu prekovremenog rada.

Tvrdili su da su zarađivali nedeljnu platu od 1.125 dolara i radili preko 70 sati po sedam dana.

nusret gokce
Instagram 

Podsetimo, nedavno je jedan influenser i tiktoker pokazao da je čuveni biftek moguće napraviti i kod kuće i to za daleko manju cenu.

On je napravio obrok koristeći puter u vrednosti od 2 funte, 60 penija belog luka, 70 penija korijandera i juneći odrezak od 32,92 funti pre nego što ga je dopunio jestivim zlatom od 28 funti.

Ukupna cena jela iznosila je ukupno 64,44 funti - što znači da bi zaradio ogroman novac na jednoj šnicli ako bi je prodavao po istoj ceni kao Salt Bae.

@harrisonwebb97

How much the Salt Bae GOLD steak REALLY costs to make! #saltbae#Nusr_et

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod