Čuveni turski kuvar Nusret Gokče, odnosno "kralj soli" ili "salt bae" kako je još poznat, postao je gotovo preko noći svetska senzacija, a danas je jedan od najbogatijih ugostitelja u svojoj zemlji.

Biftek u njegovom restoranu košta 20 evra, ali ako vam ga on lično posoli, cena se kreće i do 800 evra.

Vrtoglave cene nisu sprečile posetioce da hrle u njegove lokale, i da probaju, naravno, najskuplji biftek na svetu, čuveni "Tomahavk" koji se prodaje po ceni od 1450 funti, što je oko 1.500 evra.

Ovo jelo služi se u Nusr-Et Steakhouse u Najtsbridžu, a specifičnim ga čine i listići zlata kojim je prekriven.

Međutim, sada je jedan influenser i tiktoker pokazao da je ovakav identičan biftek moguće napraviti i kod kuće i to za daleko manju cenu.

@harrisonwebb97 How much the Salt Bae GOLD steak REALLY costs to make! #saltbae#Nusr_et♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

On je napravio obrok koristeći puter u vrednosti od 2 funte, 60 penija belog luka, 70 penija korijandera i juneći odrezak od 32,92 funti pre nego što ga je dopunio jestivim zlatom od 28 funti.

Ukupna cena jela iznosila je ukupno 64,44 funti - što znači da bi zaradio ogroman novac na jednoj šnicli ako bi je prodavao po istoj ceni kao Salt Bae.

Naravno, klip je preko noći postao viralan, a mnogi su saglasni da je ovo sjajan primer kako napraviti, a potom i uživati u dobrom jelu, a da ne morate nakon toga do kraja meseca da jedete samo paštetu jer ste dekintirani. Ostaje samo da vidimo šta će na sve ovo da kaže i čuveni "kralj soli".