Čuveni kuvar Gordon Remzi pojavljuje se na malim ekranima još od 1999. godine, kada je debitovao sa kulinarskom emisijom "Boiling point". ali slobodno možemo reći da je svetsku slavu stekao ponajviše nakon šou programa "Master Chef".

Ljudima je gotovo preko noći postao jedan od omiljenih sudija, ponajviše zbog iskrenih reakcija (nekad i previše srčanih, ako se uzme u obzir njegovo psovanje), ali i srčanosti.

I baš kao i u emisijama koje vodi, takav je i kad se kamere ugase, a ako je verovati njegovoj deci - još je i strožiji. U poslednje vreme jedna od njegovih ćerki izuzetno je popularna na TikToku, ponajviše jer ga javno "proziva", ali Gordonu koji danas puni 55 godina to izgleda i ne smeta toliko, čak i kada kaže da je njegova supruga bolja u kuhinji od njega.

@tillyramsay

Guess who’s cooking I prefer @gordonramsayofficial #fyp

♬ the real sorority check - elizabeth the first

Inače, slavni kuvar u braku je sa Tanom (46) već 25 godina, a za to vreme dobili su petoro dece: Megan (22), 21-godišnje blizance Džeka i Holi, Tili (19) i malog Oskara koji je rođen u aprilu 2019. godine.

Uprkos bogatstvu koje su stekli par je odlučan u tome da neće razmaziti svoju decu, a čak se i pridržavaju izuzetno strogih pravila.

gordon i tana remzi
Shutterstock 

Nema nasledstva

Gordon je još 2017. rekao da njegova deca od njega neće dobiti ni dinara. Kao razlog navodi to jer smatra da bi ih previše novca uništilo. Kuvar, čije se bogatstvo procenjuje na oko 113 miliona funti, smatra da njegova deca treba sama da se snađu u životu.

- To bogatstvo sigurno ne ide njima i to nije zbog pakosti. Jednostavno ne želimo da ih razmazimo. Jedino sa čime sam se složio sa suprugom je to da im damo 25% učešća za stan. Mene nikad nije uzbuđivao novac i nikad mi nije bio prioritet i to se vidi u načinu na koji odgajam decu - izjavio je Gordon.

gordon remzi sa decom
Shutterstock 

Ne mogu da rade sa ocem

Uprkos tome što su mnogi bili ubeđeni da će njegova deca, ukoliko požele da krenu očevim stopama, dobiti priliku da na licu mesta "uče od najboljeg", Remzi je pre dve godine rekao da ne postoji šansa da iko od njegove dece krene da radi u nekom od restorana koje poseduje.

gordon remzi
Shutterstock 

- Strog sam, ali pošten, omogućiću im sve da dođu do vrha, ne šalim se. Često me napadaju jer sam direktan i iskren, ali u ovom slučaju to me uopšte ne brine. Nije da ne želim da zaposlim svoju decu. Jednostavno ne želim da ostalo osoblje misli kako zbog njih moraju drugačije da se ponašaju ili da im ne mogu da im odgovore. Ako moja deca žele da rade moj posao, neka odu do drugog kuvara, nauče nešto drugačije i vrate se sa nečim čime će unaprediti porodični posao - rekao je, prenosi The Sun.

Nema letenja u prvoj klasi

Dok Gordon Remzi leti u prvoj klasi, njegova deca lete ekonomskom.

- Deca moraju da imaju kontakt sa stvarnim životom. Uz to, mislim i da nema potrebe navikavati malu decu na prvu klasu i velike stolice, oni za to jednostavno nemaju potrebe - rekao je i dodao da će radije novac potrošiti kada slete, nego na skupe karte koje deci neće puno značiti.

Nema psovanja

Iako je Gordon Remzi poznat po tome da ne bira reči, a ni psovke, kod kuće postoji strogo pravilo o psovanju.

- Psovanje je 'jezik kuhinje' i biće tako sve dok ljudi rade u kuhinjama. Morate biti takvi ako želite rezultate. Deca znaju da ja psujem, ali ja kažem da je to 'jezik profesije'. Oni ne smeju da psuju, toga nema kod kuće - odlučan je.

Pravila za izlaske

Gordonova i porodica Davida Bekama druže se već desetak godina, a ovo pravilo odnosi se posebno na te dve porodice.

- Tri devojčice i dečko sa jedne strane i tri dečka i devojka s druge, sinergija je čudesna, ali obećali smo si da niko od njih neće ići međusobno na sastanke i za sada nas slušaju... - rekao je i pokucao u drvo tokom intervjua prošle godine.

gordon remzi dejvid bekam
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nema besplatnih obroka

Gordonova deca ne mogu da jedu u njegovim restoranima sa svojim prijateljima.

- Ne idu u moje restorane sa svojim prijateljima. Da ih sretnete iznenadili bi se koliko su zapravo skromni - zaključio je.