Bogatstvo holivudske zvezde Nikolasa Kejđža svojevremeno je bilo procenjeno na 150 miliona dolara, a danas je šestostruko manje jer se rasipao i kupovao kuće, imanja, automobile i "uvrnute" i prilično skupe stvari kao što je kolekcija smanjenih pigmejskih glava.

Takođe glumac je dosta novca trošio kupujući nekretnine širom sveta. Slavni glumac je u jednom trenutku posedovao 15 kuća, između ostalog dvorce u Engleskoj i Nemačkoj, kao i imanje vredno 25 miliona dolara u Kaliforniji.

Kupio je ostrvo na Bahamima i jednu od najukletijih kuća u Americi, koja se nalazi u Nju Orleansu. Za svoje nekretnine trenutno duguje 6,3 miliona dolara poreza.

nikolas kejdz
Instagram 

Budući da je strastveni kolekcionar automobila svojevremeno je imao čak devet Rols Rojseva i Lamborgini vredan 450 hiljada dolara.

Ono što je teško objašnjivo je potreba da kupi neke od veoma čudnih stvari, poput smanjenih pigmejskih glava.

Glumac poseduje lobanju dinosaurusa staru 70 miliona godina i vrednu 276 hiljada dolara, grobnicu u obliku piramide visoku oko tri metra u kojoj želi da bude sahranjen, i hobotnicu vrednu 150.000 dolara koja mu navodno pomaže u glumi.

nikolas kejdz
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Takođe poseduje zavidnu kolekciju stripova vrednu 1,6 miliona dolara u kojoj se nalazi i prvi strip o Supermanu koji je platio 150.000 dolara.

Za gubitak svog bogatstva okrivio je bivšeg partnera Semjuela Levina kojeg je i tužio zbog rizičnih investicija koje su završile velikim gubicima. Levin je jednom prilikom izjavio da Kejdž „nekontrolisano troši“ i da bi trebalo da zarađuje 30 miliona dolara godišnje kako bi mogao da održava svoj životni stil.