Sve više bogatih i slavnih ljudi mišljenja je da novac ne znači i sreću, a toga se, kako stvari stoje pridržava i čuvani "Tajni Agent 001", Danijel Krejg.

I ne samo to.

Glumac je nedavno iznenadio ceo svet priznanjem da ne planira da osigura svoje naslednike, kao i da planira da se svog teško zarađenog novca reši u potpunosti pre nego što umre.

Slavni 53-godišnjak, čije bogatstvo se procenjuje na 160 miliona dolara, rekao je da veruje da je nasleđivanje novca "neukusno" i da se nada da će "pokloniti" većinu svojih miliona.

"Zar ne postoji stara izreka da ako umrete kao bogata osoba onda niste uspeli", istakao je Krejg za "Candis" magazin. 

daniejl krejg o nasledstvu koje nece ostaviti deci
pritnscreen/youtube 

"Mislim da je Endru Karnegi (američki industrijalac) dao oko 11 milijardi dolara, što samo pokazuje koliko je bio bogat jer kladim se da je nešto novca ipak zadržao. Ali ne želim da ostavim velike sume narednoj generaciji. Mislim da je nasledstvo prilično neukusno. Moja filozofija je da se rešim novca ili da ga poklonim pre nego što odem", dodao je proslavljeni glumac koji će se uskoro oprostiti od svoje legendarne uloge Džejms Bonda.

Inače, Danijel ima dve ćerke - 29-godišnju Elu iz prvog braka sa Fionom Ludon, a u septembru 2018. dobio je i drugu ćerku sa koleginicom Rejčel Vajs.

danijel krejg i rejcel vajs
ADavidson / Goff Photos / Profimedia 

Danijel i Rejčel upoznali su se još 1994. kada su zajedno glumili u predstavi "Les Grandes Horizontales" u pozorišnoj grupui National Theatre Rehearsal Studio u Londonu. Ipak, u vezu su ušli tek 16 godina kasnije, kada su dobili uloge bračnog para u psihološkom trileru "Kuća snova" koji je izašao godinu dana kasnije. U isto vreme je Rejčel okončala devetogodišnju vezu sa Darenom, a Danijel je raskinuo veridbu sa filmskom producentkinjom Sacuki Mičhel (42).

danijel krejg i rejcel vajs
Shutterstock 

Kako su pisali strani mediji, Vajsova pre ljubavi sa Krejgom nije želela da se udaje, a u prilog tome išla je i činjenica da devetogodišnju vezu sa Aronofskijem nikad nije krunisala brakom. Međutim, miljenik žena joj je brzo promenio mišljenje.