Čuveni "Džejms Bond", odnosno glumac Danijel Krejg, pre nekoliko dana doleteo je u srpsku prestonicu, a razlog je snimanje nastavka filma "Nož u leđa".

Ubrzo mu se pridružila i koleginica Kejt Hadson, a mnogima je bilo žao što sa glumcem nije doputovala i njegova supruga Rejčel Vajs.

Glumac koji nikad nije bio poznat po skandaloznom ponašanju, iznenadio je svojevremeno javnost kada se u tajnosti oženio, a par je i dan - danas tajnovit po pitanju njihove veze iako njihovo poznanstvo seže još iz vremena kada nisu bili slavni.

Danijel i Rejčel upoznali su se još 1994. kada su zajedno glumili u predstavi "Les Grandes Horizontales" u pozorišnoj grupui National Theatre Rehearsal Studio u Londonu. Na njihovu saradnju se svojevremeno osvrnuo kritičar Rupert Kristiansen.

"Naravno, nijedno od njih tada nije bilo poznato pa je njihov prvi susret ostao nezabeležen. Radnja ih je sticajem okolnosti stavila u mnogo ljubavnih klinčeva i odglumljenih seksualnih scena sa dosta golotinje", ispričao je kritičar.

danijel krejg i rejcel vajs
ADavidson / Goff Photos / Profimedia 

Međutim, njihovi poslovni i privatni putevi su se razišli i Rejčel je nakon toga ušla u vezu sa filmskim redateljom Darenom Aronofskim (52) sa kojim je dobila sina Henrija (15). Danijel je 1994. okončao brak s glumicom Fionom Ludon sa kojom ima ćerku Elu (29) koja se baš kao i njeni roditelji bave glumom.

Krejg i Vajsova su ukrstili puteve 2010. godine kada su dobili uloge bračnog para u psihološkom trileru "Kuća snova" koji je izašao godinu dana kasnije. U isto vreme je Rejčel okončala devetogodišnju vezu sa Darenom, a Danijel je raskinuo veridbu sa filmskom producentkinjom Sacuki Mičhel (42).

Razlog je bio više nego jednostavan - bilo je jasno kao dan da se između glumaca razbvijalo nešto više od prijateljskog odnosa.

Venčali su se sledeće godine na tajnoj ceremoniji u Njujorku iznenadivši javnost potezom.

Rejčel je svojevremeno odgovorila i na pitanje da li je osetila ljubav na prvi pogled sa Danijelom

"Zaista nije bilo tako. Bili smo prijatelji godinama", rekla je glumica.

Kako su pisali strani mediji, Wajsova pre ljubavi sa Krejgom nije želela da se udaje, a u prilog tome išla je i činjenica da devetogodišnju vezu sa Aronofskijem nikad nije krunisala brakom. Međutim, miljenik žena joj je brzo promenio mišljenje.

danijel krejg rejcel vajs
Shutterstock 

"Nikad nisam mislila da ću se udati. To nije bila moja ambicija. Bilo je suprotno od toga. Nisam se nikad mogla poistovetiti sa romantičnim komedijama, a brak se činio kao da je to njihova jedina poenta. I onda se samo dogodilo, srećom u puno zrelijem trenutku mog života", priznala je Rejčel.

"Nosim svoj prsten s ponosom. Zauzeta sam. Jako sam srećna u braku, jako, jako srećna. Volim biti gospođa Krejg. Ja sam gospođa Krejg u svim mojim dokumentima", dodala je.

danijel krej i rejcel vajs
Shutterstock 

Mnogi smatraju da je tajna skladnog odnosa Danijela i Rejčel njihova tajnovitost s povremenim izlivima nežnosti glumice. Spadaju u najanstvenije parove Holivuda, a Vajsova je objasnila zašto je to tako:

"On je jednostavno previše slavan. Bila bi izdaja da govorim o njemu. Moraš da štitiš svoj brak. Jedno od najvećih zadovoljstava kada si odrasla osoba je da ne moraš više išta da deliš", ispričala je glumica.

Par je skoro uspeo da sakrije i rođenje svoje ćerkice 2018. godine, a ime ni dan - danas nije poznato. Ipak, Danijelova ćerka Ela je na Božić prošle godine stavila fotografiju kuće od medenjaka na Instagram.

danijelova cerka slucajno je otkrila ime njegove cerkice
pritnscreen/instagram 

Na njoj su se nalazila imena svih članova porodice, a jedino nepoznato je bilo Grejs pa je javnost zaključila da je verovatno to ime deteta Krejga i Vajsove.