Ventvorta Milera zavoleo je svet kao nestvarno zgodnog robijaša u seriji "Bekstvo iz zatvora".

Međutim, u trenutku kad su mu se žene bukvalno bacale pod noge, razočarao je pripadnice lepšeg pola priznanjem da je gej.

Priznanje je usledilo 2013. godine, kada je odbio poziv na Filmski festival u St. Petersburgu zato što nije odobravao stav ruske vlade prema homoseksualcima.

"Kao homoseksualac, moram odbiti ovaj poziv", napisao im je u pismu tada i time otkrio nešto što je godinama krio.

Međutim, kada je predsednik kompanije Fox Entertainment izjavio da postoji mogućnost snimanja nastavka "Bekstva iz zatvora", obelodanjeno je da se u novoj sezoni neće pojaviti i Miler.

ventvort miler priznao je da pati i od autizma
CYVR / Backgrid USA / Profimedia 

Na Instagramu je objavio: "Službeno se odričem od Bekstva iz zatvora. Razlog? Ne želi više glumiti heteroseksualce". Dodao je da shvata razočaranje obožavatelja i da mu je žao. Na tu objavu reagovale su i njegovi kolege sa seta serije koji su mu pružili podršku.

Slavni Britanac nedavno je proslavio 49. rođendan, a tada je javno prokomentarisao i svoju borbu s depresijom još otkad je bio dečak.

ventvort miler otkrio je da pati od depresije
Shutterstock 

Naime, glumac je neko vreme bio na meti kritika jer se ugojio, a Miler je odgovorio da su kilogrami bili posledica suicidalnih misli zbog kojih je utehu tražio u hrani.

Međutim, iako se činilo da je glumac na dobrom putu, nedavno je još jednom zabrinuo fanove.

Iako nije preterano aktivan na Instagramu, te se na njegovom oficijelnom profilu mogu naći, sada samo dve objave, poslednjom u nizu, koja je blanko, odnosno potpuno bela, otkrio je da ima autizam.

"Ove jeseni navršava se godinu dana otkako sam dobio neformalnu dijagnozu autizma. Prethodi samo-dijagnozi. Nakon čega je usledila formalna dijagnoza", napisao je on i dodao:

"Bio je to dug proces koji je trebalo ažurirati.Ipak sam ja čovek u srednjim godinama, a ne petogodišnjak."

Ventvort je otkrio da je formalna dijagnoza bila "šok, ali ne i iznenađenje", za njega, kao i da je najpre sam primetio da nešto nije u redu pre ngo što je dobio i službenu potvrdu.

Njegova objava za dva dana od objavljivanja sakupila je više od 100 hiljada lajkova i više hiljada komentara podrške.