Nema ko nije pogledao bar jednu epizodu jedne od najnapetijih serija svih vremena. Serija "Bekstvo iz zatovra" svima je privukla pažnju kada je prva sezona izašla davne 2005. godine, a onaj ko je već nije gledao zbog zanimljive radnje ili izrazite napetosti u svakoj sekundi, onda ju je definitivno gledao zbog glavnog glumca Venvorta Milera.

Ovaj je lepotan osvojio srca žena širom sveta, a njegov prodoran pogled nikoga nije ostavio ravnodušnim. A onda je jednoga dana izjavio nešto što je šokiralo sve. Naime, one je 2013. odbio poziv na Filmski festival u St. Petersburgu zato što nije odobravao stav ruske vlade prema homoseksualcima.

"Kao homoseksualac, moram odbiti ovaj poziv", napisao im je u pismu tada i time otkrio nešto što je godinama krio.

Ventvort Miler
Shutterstock 

Niko nije očekivao ovakav obrt situacije, a kamoli da će na takav način otkriti ovako veliku stvar. A onda je napravio još jedan korak koji je iznenadio ljubitelje serije kojom se proslavio. Naime, početkom 2020., predsednik kompanije Fox Entertainment izjavio je kako postoji mogućnost snimanja nove sezone, ali ako se to obistini, izgleda da se u njoj neće pojaviti i Miler.

Na Instagramu je objavio "Službeno se odričem od Bekstva iz zatvora. Razlog? Ne želi više glumiti heteroseksualce". Dodao je da shvata razočaranje obožavatelja i da mu je žao. Na tu objavu reagovale su i njegovi kolege sa seta serije koji su mu pružili podršku. 

"Brate, bilo je zabavno. Kakva je to luda vožnja bila. Podržavam te i shvatam tvoje razloge. Drago mi je da si tako odlučio, i zbog svog zdravlja i zbog istine“, napisao je Dominik Parsel, a javila se i Sara Vejn Kalis koja ga je javno podržala i izjavila da je glumačka postava serije prijateljski nastrojena prema LGBTQ populaciji.

Slavni Britanac danas slavi 49. rođendan, a javno je komentarisao i svoju borbu s depresijom još otkad je bio dječak.

Ventvort Miler
CYVR / Backgrid USA / Profimedia 

Naime, hejteri su se neko vrijeme rugali njegovim kilogramima koje je dobio u razdoblju oko 2010. godine, a glumac im je odgovorio kako su kilogrami bili posledica suicidalnih misli zbog kojih je utehu tražio u hrani.

Miler blisko sarađuje i brojnim organizacijama koje pomažu ljudima sa sličnim mislima. Navodno je još od 2007. u vezi sa kanadskim glumcem Thmasom Lukom Mekfarlenom. Više njegovih fotografija pogledajte u galeriji:

Instagram Venvort Miler