Da kraljevska porodica krije brojne tajne, jasno je već, čini se, i pticama na grani. Setimo se samo ispovesti princa Harija najpre u intervjuu kod Opre Vinfri, pa onda i u brojnim intervjuima nakon toga, a da ne spominjemo sve ono što se tokom svih ovih godina moglo pročitati u medijima.

A znate kako kažu, gde ima dima - ima i vatre. Ipak, malo ko je mogao i da zamisli da će jedna tako velika tajna ugledati svetlost dana i to u jeku proslave jubileja vladavine kraljice Elizabete.

Naime, ona je juče tokom jubileja odala poštu svom pokojnom suprugu, princu Filipu pojavivši se u kompletu u nekada njegovoj boji - jarko zelenoj.

Kraljica Elizabeta odala je poštu pokojnom suprugu bojom odeće.
John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Međutim, već danas po mrežama su mnogi počeli da provlače istinu o njenom braku upućujući na to da su ona i njen suprug zapravo bili u braku, verovali ili ne.

Inače, ovakve stvari među aristokratijom nisu novost, te su se brakovi tako i sklapali kako bi se očuvalo porodično bogatstvo, ali niko nije mogao ni da zamisli da je identična situacija sa kraljicom Elizabetom.

Kraljica Elizabeta i princ Filip su bili u rodu.
Mark Stewart / Camerapress / Profimedia 

Naime, ona je prema pisanju stranih medija kraljica i princ Filip bili su u srodstvu i to preko različitih predaka. Tako su drugo koleno preko izuzetog kristijana IX od Danske, a bili su i treće koleno jer su oboje direktni naslednici kraljice Viktorije. Ipak, po rodnom listu to se računa kao dalje srodstvo, iako oboje imaju "istu krv".

Kako je princ Filip bio u srodstvu sa kraljicom Viktorijom?

Dok je kraljica povezana sa kraljicom Viktorijom preko svog oca, veze princa Filipa bile su preko porodice njegove majke. Druga ćerka kraljice Viktorije, princeza Alis, rođena je 1843. godine i udala se za Ludviga IV - velikog vojvodu od Hesena.

Kraljica Elizabeta u direktnom je rodu sa pokojnim suprugom preko kraljice Viktorije.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Par je imao sedmoro dece, od kojih je najstarija bila Viktorija, koja se udala za očevog prvog rođaka, princa Luja od Batenburga, 1884. Godinu dana kasnije, Viktorija je rodila njihovo prvo dete, princezu Alisu od Batenburga - majku princa Filipa. Udala se za grčkog i danskog princa Endrjua 1903. godine i potom su imali petoro dece. Njihov najmlađi, princ Filip, rođen je 1921. godine. Dakle, on je pra-praunuk kraljice Viktorije.

Kraljica Elizabeta i princ Filip krili su istinu o svom braku.
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!