Zdravstveno stanje kraljice Elizabeta je zabrinjavajuće i svi su zabrinuti, saopšteno je danas iz Bakingemske palate. Trenutno je pod stalnim je medicinskim nadzorom u zamku Balmoralu, objavili su njeni lekari.

I pored ovih zabrinjavajućih vesti, u javnosti se često može čuti pitanje ko će naslediti bogatstvo kraljice Elizabete.

Već duže vreme spekuliše se da će naslednik biti njen najstariji sin Čarls - princ od Velsa koji već sada poseduje zemlju, nekretnine, koncesije i deonice čija se vrednost procenjuje na 1,3 milijarde dolara.

Ali kada postane kralj i preuzme obaveze koje je ispunjavala Elizabeta, njegova imovina preći će u ruke princa Vilijama.

Imovina princa Čarlsa prelazi u ruke princa Vilijama kada postane kralj
printscreen/youtube/Royal Central 

Posle kraljičine smrti, Čarls će preuzeti kontrolu nad Bakingemskom palatom čija je vrednost, prema pisanju The Wall Street Journala, oko 1,32 milijarde dolara. Naslediće i dvorac u Vindzoru koji je procenjen na 661,75 miliona dolara i palatu u Škotskoj vrednu 72 miliona. Ova imovina neće biti u Čarlsovom privatnom vlasništvu već će na nju imati pravo dok god bude obavljao funkciju britanskog monarha.

Princ Čarls naslediće svoju majku kraljicu Elizabetu
Glyn Kirk-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kraljičina privatna imovina, piše Forbes, procenjuje se na oko petsto miliona dolara. Svoj novac i nekretnine Elizabeta može da proda ili pokloni u bilo kom trenutku, a posle njene smrti, ukoliko testamentom nije drugačije određeno, čitava imperija pripašće princu Čarlsu.

Čarlsu će pripasti bogatstvo koje se procenjuje na 1,3 milijarde dolara
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!