VANSERIJSKU LEPOTICU MUŽ JE VARAO DOK SE PORAĐALA: Nekada najlepšu ženu nakon fotki iz Kana porede sa lutkom iz horora

Izabel Ađani danas je bleda slika one lepotice koja je nekada bila proglašena za najlepšu ženu filma.

Izabel Ađani danas je bleda slika one lepotice koja je nekada bila proglašena za najlepšu ženu filma.
Profimedia 

Teško da je nekada bilo lepše žene u svetu filma od Izabel Ađani. Ono što su danas Anđelina Džoli, Džesika Alba, Megan Foks i druge holivudske lepotice, to je nekad bila nestvarna francuska glumica koju je svojevremeno "LA Tajms" proglasio za najlepšu u istoriji filma.

Izabel, daleko od savremenih standarda lepote, ali jedinstvena, retka i božanstvena, ovu titulu duguje filmu "Kraljica Margo", premda je u ostalim ostvarenjima ostavila pečat svoje nesvakidašnje i opojne pojave.

Međutim, glumicu nije krasilo samo milo lice i savršene crte, već i neosporan talentat. Tako je čak pet puta osvojila nagradu Cezar za najbolju glumicu, pre 41 godinu bila je dvostruka dobitnica nagrade u Kanu, a dva puta je bila nominovana za Oskara, u kategoriji najbolje glumice. Uručena joj je Legija časti 2010. za doprinos francuskoj umetnosti.

Izabel Ađani danas izgleda potpuno drugačije nego ranije.
gcj / Mavrixphoto / Profimedia 

Ipak, tužna istina je da se jedna takva veličina danas najčešće spominje zbog bespotrebnih operacija kojima je uništila svoj lik. Koliko je otišla u ekstrem svedoče i poslednje fotografije sa festivala u Kanu na kojima glumica nije mogla ni da trepće, a njenu pojavu poredili su sa lutkama iz horor filmova. I dok su nekada njene fotografije gledali sa divljenjem, danas mnogi skreću pogled sa Izabelinog nepomičnog lika.

Izabel Ađani potpuno je promenila lik plastičnim operacijama.
SYSPEO / Sipa Press / Profimedia 

Nažalost, iza ofluke da se prepusti "čarima" plastične hirurgije nisu bili samo nenormalni holivudski standardi koji ne dozvoljavaju ženama da ostare. U njenom slučaju, život se poigrao sa njenom sudbinom više nego surovo. 

Francuskinju egzotične pojave oduvek je pratio i veo misterije - nikada nije rade volje davala intervjue, i čuvala je svoj privatni život samo za sebe, iako je teško uspevala da ga sakrije. No, sama o istom nijednog trenutka u višedecenijskoj karijeri nije rekla, sem jednom, kada je napravila skandal planetarnih razmera.

Izabel Ađani retko je pričala o svom privatnom životu.
Shutterstock 

Inače, glumica je rođena u braku između Alžirca i Nemice, a sama je istakla da je ljubav njenih roditelja bila "nemoguća", ali ona prava, magična, kakva se dešava jednom u 1000 godina. Njena majka je zbog njenog oca ostavila tadašnjeg supruga i dvoje male dece i nije se pokajala do poslednjeg dana svog života. Ipak, u kasnijim godinama Izabela nije mogla da razume majku zbog te odluke, često je osuđujući i kritikujući, što je njihov odnos činilo teškim i sumornim.

Detinjstvo je provela u predgrađu Pariza, gde su njeni roditelji emigrirali, u sirotinjskoj četvrti na čijoj su ulici obitavala bande, a njene rane godine bile su obojeno sirotinjom. Bili su porodica imigranata i nisu imali ništa sem - ljubavi.

Njen otac bio je strog i konzervativan, a Izabelu je terao da naporno uči i neprestano čita, učeći je da se čak ni ne gleda u ogledalo, kako ne bi razvijala taštinu. Glumica je kasnije istakla kako joj je bilo potrebno 15 godina redovnih terapija kod psihologa da bi prihvatila i shvatila svoju lepotu. Kada je imala samo 14 godina stvari su se promenile - primetio ju je čuveni filmski agent na ulicama Pariza i ona je dobila svoju prvu ulogu... Sve drugo je istorija.

Ono što je ovu divu učinilo još intrigantnijom i zanimljivijom javnosti jeste njen ljubavni život - buran, neverovatan, obojen prevarama, iznenadnim krajevima, i silinom emocija. Izabela je imala samo jedan zvaničan brak, ali ukupno osam ozbiljnih i velikih ljubavi, mada samo jednu pravu, i još ko zna koliko platonskih i prolaznih.

Izabel Ađani imala je samo jedan zvanični brak.
printscreen/youtube 

Njen život obeležila je šestogodišnja veza sa trostrukim oskarovcem Danijelom Dej Luisom, sa kojim ima i sina, a koji ju je ostavio trudnu, i to bez ijedne reči oproštaja. Nikada joj čak nije ni rekao da je došao kraj njihovoj vezi. U trenutku kada se porađala, on je uživao u aferi sa Džulijom Roberts o kojoj su brujale sve novine.

Partner Izabel Ađani varao ju je sa Džulijom Roberts.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

"On je ljubav mog života. Završilo se jer je bilo nemoguće, nepojmljivo snažno. Naša ljubav je bila kao neizlečiva bolest. Jedan pogled na njega i znate da je to čovek spreman da izazove bol u vama. Nije mogao da odvoji role koje je igrao od stvarnog života. Često se ponašao kao da nije deo ove planete, prepuštajući se junaku koji je igrao. Imali smo strast u najčistijoj formi, a tako nešto uvek je osuđeno na propast. Bili smo ljubav o kakvoj se piše u klasičnim romanima. Uništilo nas je to što sam dozvolila da on bude centar mog života", ispričala je nekada božanstvena Francuskinja mnogo godina nakon razlaza.

"Napravila sam ozbiljnu grešku u životu - žene ne treba da budu doktori u svojim vezama. Ja sam spašavala svoje muškarce, a oni su posle gradili svoju sreću sa drugima. Gledali su me kao psihologa. Muškarci ne vole žene koje ih vide slabe, u njihovim najgorim danima. Ne mogu da podnesu žensku snagu. Mrzeli su moju ljubav koja ih je činila slabim i ranjivim", objasnila je Izabela jednom prilikom, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

© Olivier Borde / Bestimage / Profimedia, Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia Pogledajte još fotografija Izabel Ađani koja je proglašena za najlepšu ženu u istoriji filma.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši