Dior revija u Parizu okupila je veliki broj slavnih dama, među kojima se posebno istakla čuvena Izabel Ađani (66) koju do prošle godine nije bilo moguće videti na javnim dešavanjima.

Glumica koja i danas ostavlja bez daha izgledom, daleko je od savremenih standarda lepote, ali je i dalje jedinstvena, retka i božanstvena, baš kao i onda kada je svojevremeno igrala kraljicu Margo - ulogu koja ju je i proslavila, iako je i u ostalim ostvarenjima ostavila pečat svoje nesvakidašnje i opojne pojave.

Međutim, pored toga što je lepotom očarala svet, nestvarna Izabel može se pohvaliti i neverovatnim talentom - u karijeri je ovenčana čak pet puta francuskom Cezar nagradom, a upravo je u Kanu davne 1981. godine osvojila dvostruku nagradu za najbolju žensku glumicu.

Ipak, godinama se nije pojavljivala u javnosti, te je pravo iznenađenje bilo kada je prošle godine prošetala crvenim tepihom na Kanskom festivalu, a tada su mnogi komentarisali da je za nju vreme stalo.

Izabel Ađani godinama je izbegavala javnost sve do Kanskog festivala prošle godine.
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Sada je još jednom pokazala da su godine samo broj, a na Diorovu reviju došla je u crnom kaputu A kroja, a ceo look upotpunila je efektnim, šik detaljima, onako kako to samo Francuskinje umeju, poput svilene marame koju je vezala oko glave, u retro stilu, sa sve velikim naočarima za sunce, baršunastim rukavicama i skupom kožnom torbom. Pravo iznenađenje su i bajkerske čizme koje su celom izdanju dale mladalački izgled.

Izabel Ađani ukrala je pažnju na Dior reviji.
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Izabel je oči uokvirila tamnom šminkom, a uz to ponela pink karmin koji je njenom licu dao svežinu.

Inače, pre nekoliko godina prestižni magazin "LA Tajms" objavio je listu najlepših žena u filmskim ostvarenjima, a prvo mesto zauzela je upravo Izabel Ađani, jedna od najvećih u pre svega evropskoj, a potom i svetskoj kinematografiji.

Izabel Ađani oduševila je izdanjem na Dior reviji, tipično za Francuskinje.
Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Francuskinju egzotične pojave oduvek je pratio i veo misterije - nikada nije rade volje davala intervjue, i čuvala je svoj privatni život samo za sebe, iako je teško uspevala da ga sakrije. No, sama o istom nijednog trenutka u višedecenijskoj karijeri nije rekla, sem jednom, kada je napravila skandal planetarnih razmera.

Inače, glumica je rođena u braku između Alžirca i Nemice, a sama je istakla da je ljubav njenih roditelja bila "nemoguća", ali ona prava, magična, kakva se dešava jednom u 1000 godina. Njena majka je zbog njenog oca ostavila tadašnjeg supruga i dvoje male dece i nije se pokajala do poslednjeg dana svog života. Ipak, u kasnijim godinama Izabela nije mogla da razume majku zbog te odluke, često je osuđujući i kritikujući, što je njihov odnos činilo teškim i sumornim.

Izabel Ađani proglašena je za najlepšu ženu u istoriji filma.
pritnscreen/youtube 

Detinjstvo je provela u predgrađu Pariza, gde su njeni roditelji emigrirali, u sirotinjskoj četvrti na čijoj su ulici obitavala bande, a njene rane godine bile su obojeno sirotinjom. Bili su porodica imigranata i nisu imali ništa sem - ljubavi.

Njen otac bio je strog i konzervativan, a Izabelu je terao da naporno uči i neprestano čita, učeći je da se čak ni ne gleda u ogledalo, kako ne bi razvijala taštinu. Glumica je kasnije istakla kako joj je bilo potrebno 15 godina redovnih terapija kod psihologa da bi prihvatila i shvatila svoju lepotu. Kada je imala samo 14 godina stvari su se promenile - primetio ju je čuveni filmski agent na ulicama Pariza i ona je dobila svoju prvu ulogu... Sve drugo je istorija.

Izabel Ađani redovno je išla na terapije da bi prevazišla traumu.
Shutterstock 

Ono što je ovu divu učinilo još intrigantnijom i zanimljivijom javnosti jeste njen ljubavni život - buran, neverovatan, obojen prevarama, iznenadnim krajevima, i silinom emocija. Izabela je imala samo jedan zvaničan brak, ali ukupno osam ozbiljnih i velikih ljubavi, mada samo jednu pravu, i još ko zna koliko platonskih i prolaznih.

Njen život obeležila je šestogodišnja veza sa trostrukim oskarovcem Danijelom Dej Luisom, sa kojim ima i sina, a koji ju je ostavio trudnu, i to bez ijedne reči oproštaja. Nikada joj čak nije ni rekao da je došao kraj njihovoj vezi. U trenutku kada se porađala, on je uživao u aferi sa Džulijom Roberts.

"On je ljubav mog života. Završilo se jer je bilo nemoguće, nepojmljivo snažno. Naša ljubav je bila kao neizlečiva bolest. Jedan pogled na njega i znate da je to čovek spreman da izazove bol u vama. Nije mogao da odvoji role koje je igrao od stvarnog života. Često se ponašao kao da nije deo ove planete, prepuštajući se junaku koji je igrao. Imali smo strast u najčistijoj formi, a tako nešto uvek je osuđeno na propast. Bili smo ljubav o kakvoj se piše u klasičnim romanima. Uništilo nas je to što sam dozvolila da on bude centar mog života", ispričala je božanstvena Francuskinja mnogo godina nakon razlaza.

Izabel Ađani imala je osam velikih ljubavi.
Shutterstock 

"Napravila sam ozbiljnu grešku u životu - žene ne treba da budu doktori u svojim vezama. Ja sam spašavala svoje muškarce, a oni su posle gradili svoju sreću sa drugima. Gledali su me kao psihologa. Muškarci ne vole žene koje ih vide slabe, u njihovim najgorim danima. Ne mogu da podnesu žensku snagu. Mrzeli su moju ljubav koja ih je činila slabim i ranjivim", objasnila je Izabela jednom prilikom, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

© Olivier Borde / Bestimage / Profimedia, Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia Pogledajte još fotografija Izabel Ađani koja je proglašena za najlepšu ženu u istoriji filma.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!