Kejt Mos i Džoni Depupoznali su se u popularnom kafiću Tabac u Njujorku 1994., godinu dana nakon raskida sa Vinonom Rajder. Njoj je tada bilo 20, a njemu 31 godina.

Novinar "Vanity Faira", Džordž Vejn, kasnije je otkrio da je on bio taj koji ih je upoznao.

"Džoni je sedio u zadnjem delu kafića na večeri, a Kejt je ušla s Naomi Kembel i ja sam je zgrabio i upoznao s njim. Nisam imao pojma da će tada postati 'it' par koji će uništavati hotelske sobe širom sveta tokom njihove i dalje nezaboravne veze", napisao je na Instagramu 2019. godine.

Prema rečima Kejt Mos, ona je osetila trenutnu povezanost s filmskom zvezdom.

"Od prvog trenutka kada smo razgovarali, znala sam da ćemo biti zajedno", rekla je u jednom intervjuu. I zaista, par je tri godine bio praktički nerazdvojan, nisu mogli da skinu ruke, a ni usne jedno s drugog.

"Oni ne mogu držati ruke, usne, usta, noge podalje jedno od drugog", rekao je izvor 1994. godine, dok je njihova veza još bila aktualna.

Iako se činilo da je puna uspona, njihova burna romansa imala je i padove, pa su Kejt i Džoni u nekoliko navrata viđeni kako viču jedno na drugo. U septembru 1994. jedna je svađa slavnog para toliko eskalirala da je rezultirala Depovim hapšenjem.

Kejt Mos i Džoni Dep bili su u vezi tri godine
Shutterstock 

Glumac je navodno uništio njihovu sobu u hotelu Mark na Menhetnu a policija je tada saopštila da ga je zatekla alkoholonom stanju. Mos, koja je takođe bila prisutna na mestu događanja, bila je nepovređena. Sudija je kasnije odbacio optužbe protiv slavnoga glumca, a Dep je hotelu platio 9.767 dolara za prouzrokovanu štetu.

Na 21. rođendan Kejt Mos, Dep se kao pravi dečko priredio svojoj devojci ogromnu zabavu u poznatom holivudskom klubu Viper Room, čiji je tada bio vlasnik. Nažalost, ta noć se završila katastrofalno nakon što je jedan od gostiju australijski glumac Džejson Donovan, imao napadaj uzrokovan predoziranjem.

"Nedeljama sam bio uzbuđen zbog te zabave. Ko ne bi bio? Ne dobijete svaki dan pozivnicu od Džonija Depa. Znao sam da će to biti zabava nad zabavama", napisao je 2007. Donovan u svojim memoarima.

Donovan se takođe prisetio da se osećao umorno i iscrpljeno nakon leta iz Sidneja u Los Anđeles na zabavu, pa je odlučio da konzumira drogu.

"Napravio sam jedan poziv. Bilo je jednostavno, kao kad pozovete poslugu u sobu, s jedinom razlikom što su dostavljali drogu. Za nekoliko stotina dolara kupio sam veliku vrećicu trave i nešto kokaina. Bilo je više kokaina nego što bih ga naručio da sam bio kod kuće, ali nisam želeo da mi ponestane pa da ponovo moram da zovem dobavljača", ispričao je Donovan.

Dodao je i kako je nastavio da se drogira tokom cele večeri, sve dok mu nije postalo mučno - i to baš u trenutku kad su Dep i Majkl Hatčinc izlazili na scenu.

"Predobro sam poznavao simptome, jer to nije bio prvi put da mi se ovo dogodilo. Srce mi je ubrzano kucalo, vid mi se zamaglio i postajao sam dezorijentisan. Pokušao sam da se smirim, ali noge su mi otkazale i pao sam na pod. Nisam siguran šta se sledeće dogodilo, ali znam da je neko isključio muziku i pozvao hitnu pomoć", rekao je Donovan.

Donovan se na kraju oporavio nakon lečenja u bolnici, a prisetio se i kako mu je Dep kasnije, nakon što mu se ispričao, rekao:

"Sve je ok, ne brini. Samo nam je drago da si dobro. Poslušaj moj savet, idi u svoju sobu, odspavaj malo i, za ime božje, polako s tim ubuduće."

Nakon raskida Kejt Mos nikada nije krila koliko joj je bilo teško bez Džonija
Shutterstock 

Nakon što su se Dep i Mos razišli 1997., ponovo su viđeni zajedno 1998. na filmskom festivalu u Kanu, gde se manekenka našla u problemima jer je nosila bikini na hodnicima prestižnog Hotela du Cap. Navodno je uništila svoju hotelsku sobu tokom boravka tamo te joj je zabranjeno da ikad više nogom kroči u taj hotel.

Kako je sve krenulo po zlu?

Nakon što su se razišli 1997., Mos je progovorila o njihovu raskidu za "Vanity Fair". Priznala je da je provela godine plačući zbog gubitka Džonija.

"Ne postoji niko ko bi se stvarno mogao brinuti o meni. Džoni je to uspeo", rekla je u intervjuu 2012. godine.

"Verovala sam u ono što mi je govorio. Kada bih ga pitala šta da radim, on bi me savetovao. I to mi je nedostajalo nakon što sam otišla. Izgubila sam osobu kojoj sam mogla verovati. Bila je to noćna mora. Godine i godine plakanja", priznala je Mos.

Što se tiče razloga njihova raskida, Dep je kasnije za časopis "Hello" rekao da se trudio da uskladi svoj pretrpani radni raspored s njihovom vezom.

"Nikada pre nisam bio toliko emotivno vezan za neku ženu. Bio sam tako glup jer je naša veza bila tako dobra. Ja sam taj koji mora da preuzme odgovornost za ono što se dogodilo. Bilo mi je teško da nastavim, dopustio sam da nam moj posao presudi i nisam joj posvetio onoliko pažnje koliko sam trebao. Cela ta stvar je bila luda jer se nikada nisam trebao toliko brinuti oko toga šta će ljudi reći o mom radu. Naravno da bih trebao da brinem o svojim filmovima, ali kada dođem kući, trebao bih da pokušam to sve da ostavim iza sebe. A to nisam mogao da učinim i bilo mi je užasno tako da živim. Verujte mi, ponekad sam totalni debil", rekao je tada Dep.

Zatim su u januaru 1998. počele da kruže glasine da se par pomirio, a jedan je medij izvestio da je Dep naručio 36 boca šampanjca u svoju hotelsku sobu u Londonu kako bi se Mos mogla okupati u penušavoj kupki. Međutim, ona je te tvrdnje demantovala uz obrazloženje da u tom trenutku nije ni boravila u spomenutom hotelu.

"To nije bila ona. To nije bila Kejt jer to nije njen stil. Ona više ne boravi u hotelu", rekao je njen PR za "Independent".

Nakon što se slavni par razišao, Dep sreću potražio je s francuskom pevačicom Vanesom Paradis, s kojom je bio u vezi 14 godina. Ćerku Lili Rouz dobili su 1999., a sina Džeka 2002. godine.

Razišli su se 2012., a on je ubrzo nakon toga započeo vezu s Amber Herd. Par se verio 2014., a venčanje je održano godinu dana kasnije. Herd je zatim 2016. podnela zahtev za razvod, a brak je okončan 2017.

Što se tiče Kejt Mos, povezivali su je sa nekoliko poznatih osoba otkako je prekinula vezu s Depom, uključujući Pita Doertija iz grupe "Libertines" i  Džimija Hinsa, gitaristu "The Killsa".

Takođe je 2002. dobila ćerku Lilu Grejs Mos-Hek s urednikom "Dazeda & Confuseda" Džefersonom Hekom. Trenutno je u vezi s britansko-nemačkim fotografom Nikolaijem von Bismarkom.

Kejt Mos sa ćerkom
JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!