Lila Grejs Mos Hek možda ima samo 19 godina, ali već joj predviđaju blistavu manekensku karijeru. Bila je na naslovnici "Voga", radila za velike svetske brendove, a sada je došla na red i prva Met Gala.

Ona je crvenim tepihom prošetala ruku pod ruku sa slavnom majkom, a nema ko nije gledao u njih dve. Sa jedne strane "veteranka" modelinga Kejt u fantastičnoj Burberry odelo-haljini, a sa druge strane Lila u "goloj" toaleti istog brenda, koja je privukla sve poglede.

Iako su Lilu više puta osporavali, i govorili joj da neće nikad ništa postići, istina je da se danas za nju otimaju svi najveći brendovi, a mlada manekenka iskoristila je svoj uticaj i da podigne svest o ozbiljnoj bolesti sa kojom se bori odmalena.

Kejt i Lila Mos pojavile su se na ovogodišnjoj Met Gali.
JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia 

U pitanju je insulinska rezistencija, a Lila je prvi put pokazala pumpicu još pre nekoliko meseci na Fendi i Versace revijama.

U svom postu Lila Mos nije pridavala pažnju svom uređaju, za koji se čini da je "omnipod", uređaj koji se može nositi bilo gde na telu. Ali kada su obožavaoci to primetili, pohvalili su njen hrabar potez.

Lila Mos prvi put je insulinsku pumpicu nosila na Versace i Fendi reviji.
Alfonso Catalano/SGP / SGP / Profimedia 

"Kao neko ko je dijabetičar T1 (i bivši model), HVALA što si svoj uređaj nosila na prokletoj pisti!", napisao je jedan komentator. "Ti si kraljica i želim ove slike svuda jer što više delimo T1 dijabetes, to je bolje."

Lila Mos pokazala je pumpicu na Met Gali.
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Ona je, naime, u svom intervjuu za "The Kit" prošlog avgusta otkrila svoje zdravstveno stanje za koje se, prema Klinici Mejo, veruje da je uzrokovano kombinacijom genetskih predispozicija i faktora sredine.

Ona je tom prilikom izjavila sledeće:

"Mislim da mnogi ljudi ne znaju da imam dijabetes", rekla je Mos na pitanje da podeli nešto novo o sebi. "To se ne vidi spolja, tako da niko ne bi saznao samo dok vas gleda. Ja imam tip 1. Bez ove pumpe ne bih bila živa", otkrila je tada mlada Lila Mos.

Sada je lepa Lila još jednom pokazala pumpicu. Jedna je bila zalepljena sa zadnje strane ruke, dok je druga bila na butini. Manekenka je ponosno pozirala pred okupljenim fotografima, ne obraćajući pažnju na radoznale poglede sa strane.

Jedno je sigurno, Kejt je zaista dobila dostojnu naslednicu, koja je ujedno i pravi primer mnogim mladim devojkama, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram, Alfonso Catalano/SGP / SGP / Profimedia Ćerka Kejt Mos izarsla je u pravu lepoticu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!