Lila Grej Mos Hek rešila je da pođe stopama svoje slavne majke manekenke Kejt Mos, a njih dve su protekle nedelje zajedno prošetale pistom na Nedelji mode u Milanu.

Brendovi Fendi i Versace organizovali su kombinovanu reviju, na kojoj su učestovala mnoga poznata imena iz sveta mode, poput Naomi Kembel i Emili Ratajkovski, ali ipak svu pažnju ukrala je mlada Lili Mos.

Ona je na pisti prošetala u kupaćem kostimu brenda Versace i kratkoj jakni, a u prvom planu našle su se njene vitke noge i jedan detalj koji je mnogima privukao pažnju. U pitanju je insulinska pimpica, koja je bila zalepljena na njenoj levoj butini.

Manekenka je na Instagramu postavila fotografije sa modne revije, označila brendove Fendi i Versace i istakla da joj je bila velika čast što je bila njihovo promotivno lice.

lila mos
Alfonso Catalano/SGP / SGP / Profimedia 

U svom postu Lila Mos nije pridavala pažnju svom uređaju, za koji se čini da je "omnipod", uređaj koji se može nositi bilo gde na telu. Ali kada su obožavaoci to primetili, pohvalili su njen hrabar potez.

"Kao neko ko je dijabetičar T1 (i bivši model), HVALA što si svoj uređaj nosila na prokletoj pisti!", napisao je jedan komentator. "Ti si kraljica i želim ove slike svuda jer što više delimo T1 dijabetes, to je bolje."

Ona je, naime, u svom intervjuu za "The Kit" prošlog avgusta otkrila svoje zdravstveno stanje za koje se, prema Klinici Mejo, veruje da je uzrokovano kombinacijom genetskih predispozicija i faktora sredine.

Ona je tom prilikom izjavila sledeće:

"Mislim da mnogi ljudi ne znaju da imam dijabetes", rekla je Mos na pitanje da podeli nešto novo o sebi. "To se ne vidi spolja, tako da niko ne bi saznao samo dok vas gleda. Ja imam tip 1. Bez ove pumpe ne bih bila živa", otkrila je tada mlada Lila Mos.

Instagram Lila Mos