Kejt Mos na dnu leđa ima tetovažu koja navodno vredi najmanje milion evra, jer je delo pokojnog umetnika Lusijena Frojda.

Naime, Lusijen Frojd je svojevremeno tetovirao dve ptičice u dnu leđa Kejt Mos, a kako je u pitanju slavni umetnik, veoma cenjen u svetu, manekenka smatra da je njena tetovaža sa vremenom dobila na vrednosti.

- To je original Frojd. Pitam se koliko bi neki kolekcionar platio za ovo delo? Sigurno nekoliko miliona, izjavila je svojevremeno ponosna vlasnica skupe tetovaže.

Kejt Mos i Lusijen Frojd su se zbližili tokom 2002. kada je bila trudna sa ćerkom Lilom Grejs, a umetnik je tada naslikao njen portret u drugom stanju. Slika je kasnije prodata anonimnom kupcu za oko četiri i po miliona dolara, te manekenka s pravom smatra da je njena tetovaža vredno umetničko delo.

Inače Kejt Mos nedavno je pronašla još jedan način da pokaže svoje talente - sa 47 godina želi da postane tattoo majstor. Njen prijatelj, profesionalni tatu umetnik Danijel Kasone, otkrio je da bivša manekenka uči kako da tetovira.

"Nazvala me da dođem gore i tetoviram je, a na kraju smo završili tako da je ona mene tetovirala, napravila mi je “Kate" i srce na ruci", otkriva.

Dodao je za Sunday Mirror da Moss "zapravo nije znala što radi kad joj je dao iglu, ali dopustio joj je da crta po njemu jer je to Kejt Mos”.

Manekenka je uzimala časove kako bi to radila profesionalno. Ostaje da vidimo da li ćemo u narednom periodu zaista gledati kako Kejt šara klijente.